Till startsidan

De är Mölndals cykelvänligaste arbetsplats

Årets vinnare Cpac systems har uppfyllt alla kriterier och lite till och därför utsetts till Mölndals cykelvänligaste arbetsplats. Tolv arbetsplatser i  Mölndal har under året varit med i konceptet Cykelvänlig arbetsplats och jobbat på olika sätt för att attrahera fler som cyklar till och från jobbet.

Cpac systems arbetar brett med cykelfrågor och ser det som något naturligt att prioritera cykling. Förutom att de uppfyllt alla 20 kriterier och uppnått tre stjärnor jobbar de även på andra sätt för att stärka cykelintresset på arbetsplatsen. Bland annat anordnar de tillfällen där anställda kan meka med sin cykel med hjälp av en erfaren cykelmekaniker. Arbetsgivaren köper in slitdelar i form av däck, slangar och kedjor och står för mat och gör det till en trevlig aktivitet.

Övriga deltagande arbetsplatser i Mölndals stad finns på webbsidan för Cykelvänlig arbetsplatslänk till annan webbplats.

Cykelvänlig arbetsplats

Mölndal är tillsammans med tolv andra kommuner med för första gången i Cykelvänlig arbetsplatslänk till annan webbplats som drivs av Hållbart resande västlänk till annan webbplats och Västra götalandsregionen. Syftet är att få fler att cykla till och från jobbet och för att uppnå det kan arbetsplatser underlätta för sina anställda som vill cykla.

Arbetsplatserna har fått en lista med förslag på vad de kan genomföra för åtgärder. Ju fler kriterier de uppfyller desto fler stjärnor får de, som visar hur cykelvänlig arbetsplatsen är.

Prisutdelning

Varje deltagande kommun har kunnat nominera en arbetsplats till regionfinalen av ”Västsveriges cykelvänligaste arbetsplats”. Mölndals vinnare är även den som skickats till regionfinalen.

Den 30 september är arbetsplatserna från Mölndal inbjudna till en frukost i Kulturhuset Möllan där de kommer att få diplom och fina skyltar att sätta upp, som tack för att de varit med.

Senast uppdaterad 2016-09-28 13.11  

KontaktMölndals stad | Göteborgsvägen 11-17 | 431 82 Mölndal  | 031-315 10 00 | stad@molndal.se. Mölndals stad på Facebooklänk till annan webbplats