Till startsidan

Förtydligat uppdrag för ridsportutredning

Kultur- och fritidsförvaltningen har nu fått ett förtydligat uppdrag att utreda ridverksamheten i Mölndals stad. Det beslutade kultur- och fritidsnämnden på sitt novembermöte.

Kultur- och fritidsnämnden gav förvaltningen ett förtydligat uppdrag i två delar. Dels att teckna ett ettårigt hyresavtal för år 2017 med Gunnebo slott och Trädgårdar samt med Gunnebo Ryttarsällskap. Dels att utreda möjligheten att etablera en föreningsdriven ridskola för minst 250 ungdomar på någon plats i staden.

Utredningen ska till att börja med säkerställa om det finns möjligheter eller inte till en fortsatt ridverksamhet vid Gunnebo även efter år 2017. I så fall i första hand med möjlighet till ettåriga förlängningar och utifrån de förutsättningar som framkommer.

Därefter ska utredningen fortsätta med att utforska möjligheterna att etablera en ridanläggning på i första hand en annan plats i centrala Mölndal. Om inte det är möjligt så behöver man utöka till att utreda lämplig plats på någon annan plats inom Mölndals stad.

Denna granskning föreslås att ledas av stadsbyggnadsförvaltningen, med planeringsutskottets godkännande och med kultur- och fritidsförvaltningen som aktiv part i utredningen.

Avdelningen förening och idrott blir fortsatt ansvarig för utredningen för kultur- och fritidsförvaltningens del.

Läs mer här.

Senast uppdaterad 2016-12-20 07.43  

Kontakt

Annika Stedner
Förvaltningschef
Kultur- och fritidsförvaltningen
031-315 16 31
annika.stedner@molndal.seMölndals stad | Göteborgsvägen 11-17 | 431 82 Mölndal  | 031-315 10 00 | stad@molndal.se. Mölndals stad på Facebooklänk till annan webbplats