Till startsidan

Grön inspiration i Mölndal i vår

Utställningen Blomstrande Mölndal. Foto: Camilla Eliasson

Nu är våren är på ingång. Passa på att inspireras inför odlingssäsongen på flera platser i staden de kommande veckorna. På Mölndals stadsmuseum kan du se utställningen Blomstrande Mölndal och biblioteken i Mölndal bjuder på en Trädgårdsvecka med grön inspiration.

Mölndals stadsmuseum blomstrar

I utställningen Blomstrande Mölndal visar tekniska förvaltningen i Mölndals stad upp hur planeringen av stadens sommarblommor går till och ger smakprov i bild på hur de senaste årens planteringar har sett ut.

Varje år har växtligheten ett tema med utgångspunkt i årets aktuella utställning på Mölndals stadsmuseum. De senaste åren har växtligheten i Mölndals parker och gatumiljöer inspirerats av allt från lapptäcken och åldrande till cirkus och 1980-talets former och färger.

Marie Sundberg, landskapsarkitekt, berättar:

– Att plantera efter tema är både utmanade, spännande och roligt. Man tvingas fundera över annat än det som är enbart vackert, se bortom klassiska växtkombinationer och våga experimentera. Man tittar närmare på växtsätt, utseende och färger som på olika sätt kan symbolisera det tema man arbetar efter.

Utställningen pågår på Mölndals stadsmuseum till och med söndag 27 mars.

Vårtecken på biblioteken

Även på biblioteken i Mölndal är det tydligt att mildare väder är på väg. Varje vår är det stor efterfrågan på trädgårdsböcker med inspiration och handfasta tips för både hobbyodlaren och för den mer erfarne trädgårds- och odlingsintresserade. I år satsar biblioteken lite extra på temat med en hel Trädgårdsvecka, måndag 7 mars till lördag 12 mars.

Vi ser att det finns ett stort intresse hos Mölndalsborna att låna böcker inom trädgårdsskötsel och trädgårdsdesign, detta vill vi gärna möta upp i form av en Trädgårdsvecka. Nu kommer det en period då många längtar efter att sätta händerna i jorden och bli inspirerade inför säsongens trädgårdsarbete, säger Sofia Slottner, bibliotekarie på Mölndals stadsbibliotek.

Under Trädgårdsveckan på biblioteken i Mölndal går det att ta del av allt från boktips, författarmöten och föredrag till workshops, vårmusik med Kulturskolans körer och mycket mer.

- Vi hoppas att vi kan locka till inspiration för både stora och små, säger Sofia Slottner, bibliotekarie på Mölndals stadsbibliotek.

Mölndal en del av Gothenburg Green World

Vårens blomstrande tema i Mölndal är en del av Gothenburg Green World 2016, ett helt år med gröna upplevelser i Nordens främsta parker. I Mölndal firar vi trädgårdsåret med evenemang, utställningar och naturkonstverk i stadsmiljön, bland annat i Stadsparken, Kvarnbyn/Forsåker och på Gunnebo. Besökaren kommer också att få ta del av Mölndals arbete med hållbar stadsutveckling och tillväxt ur ett grönt perspektiv.

Senast uppdaterad 2016-03-07 08.34  

Mölndals stad | Göteborgsvägen 11-17 | 431 82 Mölndal  | 031-315 10 00 | stad@molndal.se. Mölndals stad på Facebooklänk till annan webbplats