Till startsidan

Idé- och konststipendiat ställer ut

Familjen - Ellinor Augustini

2015 utsåg Kultur- och fritidsnämnden för första gången en idé- och konststipendiat. Stipendiet, som bland annat syftar till att stimulera och uppmuntra ett vitalt konst- och kulturliv i Mölndals stad, delades ut till konstnären och keramikern Ellinor Augustini. Nu är det snart dags för henne att visa upp resultatet av sin projektidé; utställningen Familjen.

Ellinor Augustini, bosatt i Mölndal, tog 2015 sin masterexamen från Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg, med inriktning keramikkonst. Sedan dess har hon tillsammans med tre andra konstnärer grundat och drivit det normkritiska feministiska konstnärskollektivet Flick. Ellinor har i sina tidigare arbeten behandlat frågor kring genus, sexualitet och samhället. 2015 erhöll hon Mölndal stads konst- och idéstipendium för sin projektidé om en utställning på temat familjen.

I månadsskiftet är det dags för Ellinor att visa upp sitt arbete för allmänheten, i utställningen Familjen – en gestaltning av normerna kring en av samhällets minsta byggstenar. Vernissage sker på söndag 27 november och utställningen pågår till söndag 4 december.

Utställningen genomförs i samarbete med Kultur- och fritidsförvaltningen, avdelningen Museum, konst och kultur, och med stöd av Platzer Fastigheter.

Utställningslokal i Kvarnbyn

Utställningslokalen ligger på Kvarnbygatan 12 i Mölndal, i anslutning till Mölndals stadsmuseum. Du hittar den på tredje våningen, med ingång via trapphuset till höger om museets huvudentré.

Öppettider

  • Söndag 27 november, 12.00–16.00 (vernissage)
  • Onsdag 30 november – fredag 2 december, 15.00–19.00
  • Lördag 3 december – söndag 4 december, 12.00–16.00

Stipendiefakta

Idé- och konststipendiet syftar till att stimulera och uppmuntra ett vitalt konst- och kulturliv samt kreativa initiativ i Mölndals stad. Stipendiet söks av enskilda personer och delas ut till enskilda personer som ansökt om stipendiet för att arbeta med en kreativ idé eller konstverk i anknytning till Mölndals stad. Stipendiesumman uppgår till 50 000 kr och delas ut varje år under förutsättningen att relevanta ansökningar inkommit.

Senast uppdaterad 2016-12-13 11.13  

Kontakt

Åsa Tollbom
Utvecklingsledare kultur
Kultur- och fritidsförvaltningen
031-315 16 28
asa.tollbom@molndal.se

Ellinor Augustini
Keramiker och konstnär
0735 13 20 48
ellinor.augustini@gmail.com
www.ellinoraugustini.selänk till annan webbplats

Relaterad information

Mölndals stad | Göteborgsvägen 11-17 | 431 82 Mölndal  | 031-315 10 00 | stad@molndal.se. Mölndals stad på Facebooklänk till annan webbplats