Till startsidan

Kom ihåg att koppla din hund

Mellan 1 mars och 20 augusti får din hund inte springa lös i naturen. Under den här tiden måste du hålla hunden under extra stor uppsikt.

Våren och sommaren känslig tid för våra djur och fåglar. Under våren kommer ungarna och på sommaren växer ungarna upp för att sedan klara sig själva. För att inte störa djuren får din hund inte springa lös i marker där det finns vilt, vilket även gäller större parker och liknande.

Kom ihåg att du också under andra delar av året måste ha bra koll på din hund så att den inte följer efter vilda djur. Hunden får vara lös inom synhåll, men du ska kunna stoppa den eller kalla in den om den stöter på ett vilt djur. Om du inte kan det ska du alltid ha hunden i koppel.

I Mölndals stad finns också lokala regler för koppling av hundar

Du ska koppla hunden på begravningsplatser, i parker och planteringar samt kommunala motionsspår. Mer information om de lokala reglerna får du av tekniska förvaltningens kundservice.

Länsstyrelsenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan ge dig information om vad som gäller i Mölndals naturreservat.

Hundrastplatser

Besök någon av Mölndals stads hundrastplatser.

Senast uppdaterad 2016-02-29 08.53  

Kontakt


Mölndals stad | Göteborgsvägen 11-17 | 431 82 Mölndal  | 031-315 10 00 | stad@molndal.se. Mölndals stad på Facebooklänk till annan webbplats