Till startsidan

Ny gruppbostad invigd

Invigningsfest på gruppbostaden Fågelsten

Den 26 oktober bjöds det in till invigningsfest på den nya gruppbostaden Fågelsten i Lindome med ballonger, tilltugg och glada leenden.

Gäster på festen var de boendes närstående och grannar men även medarbetare och politiker inom vård och omsorg.

Margareta Krakowski, vice ordförande i vård- och omsorgsnämnden, höll ett kort tal där hon avslutade med att hylla huset, dem som bor där och inte minst personalen.

– Hurra för Fågelsten, att den blir den bästa gruppbostaden som kan tänkas, och hurra för alla de människor som bor här, jag hoppas att de ska trivas och kunna leva ett bra, tryggt och självständigt liv, och sist men inte minst hurra för alla de som jobbar här och gör det möjligt.

Gruppbostaden Fågelsten har sex tvårumslägenheter och rum för gemenskap. Den är nybyggd och modernt anpassad för ändamålet.

– Lägenheterna här har zoner för olika ändamål. Här finns en riktig hall och vardagsrumsdelen är tydligt avgränsad från köksdelen. Sådan planlösning har inte varit så vanlig tidigare i gruppbostäder, förklarar Göran Hjertstrand, områdeschef.

I en gruppbostad bor personer som har ett stort behov av tillsyn och omvårdnad på grund av funktionsnedsättning. Av personal får de hjälp att klara vardagen så självständigt som möjligt.

Invigningsfesten hölls nu men de boende har gjort sig hemmastadda sedan några månader tillbaka.

Senast uppdaterad 2016-11-01 08.12  

Kontakt

Vård- och omsorgsförvaltningen
Göteborgsvägen 7
431 82 Mölndal
031-315 10 00 växel
031-315 25 89   fax
vardomsorg@molndal.seMölndals stad | Göteborgsvägen 11-17 | 431 82 Mölndal  | 031-315 10 00 | stad@molndal.se. Mölndals stad på Facebooklänk till annan webbplats