Till startsidan

Ny ungdomsredaktion i Mölndal

Under höstlovet i början av november får Mölndal en ny ungdomsredaktion. Ungdomsredaktionen ska göra filmer om vad som händer i Mölndal. Först ska de unga filmmakarna utbildas under höstlovet, men Sajid har redan smygstartat.  


I ungdomsredaktionen kommer ett tiotal nyanlända ungdomar och ungdomar som är etablerade i Mölndal att arbeta tillsammans för att göra korta filmer på olika språk om något de vill dela med sig av till nyinflyttade i Mölndal.  Det kan vara en plats de tycker är viktig eller något de tyckte var svårt att lära sig, till exempel hur det funkar att stämpla busskortet till Göteborg.

Filmer om Mölndal

 - Film är ett så demokratiskt verktyg, eftersom det är tillgängligt för alla. Du behöver bara tillgång till din mobilkamera och internet så kan du lägga upp din film för hela världen. Säger Tova Vackinger, fritidsledare och som är en av de som nu startar ungdomsredaktionen.

Mölndals ungdomsredaktion är ett samarbete med den ideella föreningen Göthenburgo, som redan startat ungdomsredaktioner i Göteborg. Under fyra dagar på höstlovet kommer de ungdomar som själva anmält sig att utbildas i filmskapande och filmredigering av Roozbeh Behtaji från Göthenburgo. Efter utbildningen kommer ungdomarna att utgöra Mölndals Ungdomsredaktion och ska ta emot uppdrag och göra filmer om vad som händer i Mölndal.

Informationsmöte 18 oktober

Alla intresserade ungdomar mellan 13 -19 år är välkomna att söka till Mölndals ungdomsredaktion. Ingen filmvana krävs.

Tisdag 18 oktober kl 18 är alla nyfikna också välkomna till Lindhaga Fritidsgård i H-huset på Fässbergsskolan för att få veta mer om projektet och anmäla intresse.

Senast uppdaterad 2016-11-15 12.50  

Kontakt

Relaterad information

Mölndals stad | Göteborgsvägen 11-17 | 431 82 Mölndal  | 031-315 10 00 | stad@molndal.se. Mölndals stad på Facebooklänk till annan webbplats