Till startsidan

Ny visuell identitet för Mölndals stad

Onsdagen 19 oktober tog kommunfullmäktige beslut om nytt stadsvapen och därmed också ny logotyp för Mölndals stad. Tidigare under hösten har även kommunstyrelsen tagit beslut om en ny visuell identitet för staden. Det gör att Mölndals stad från och med nu byter utseende när det gäller logotyp, typsnitt och grafiska element.

Varför ny visuell identitet och logotyp?

Med den nya visuella identiteten vill vi göra det enkelt för dig som invånare eller besökare att förstå att en verksamhet är en del av Mölndals stad. Vi hoppas att det ska skapa igenkänning och en större tydlighet i din kontakt med stadens olika verksamheter.

Syftet med förändringen är också att ge staden ett mer enhetligt, modernt och visuellt tilltalande utseende.

- Den nya visuella identiteten är en del i stadens arbete med att jobba för Bästa möjliga Mölndal. Varje dag för invånarna, säger Anna Hiller, kommunikations- och kanslichef i Mölndals stad.

Vilka verksamheter omfattas av det nya utseendet?

Den nya visuella identiteten så som typsnitt, färgpalett, grafiska element och ett grundläggande bildspråk är gemensam för samtliga verksamheter inom Mölndals stad.

Successiv övergång

För att hålla nere kostnaderna sker övergången till den nya visuella identiteten successivt. Redan framtaget material används tills det tar slut eller behöver göras om.

Senast uppdaterad 2016-10-25 08.07  

Kontakt

Mölndals stad
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
031-315 10 00 växel
031-87 76 68 fax
stad@molndal.se


Mölndals stad | Göteborgsvägen 11-17 | 431 82 Mölndal  | 031-315 10 00 | stad@molndal.se. Mölndals stad på Facebooklänk till annan webbplats