Till startsidan

Regnbågsparad firade hbtq-förskolor!

Regnbågsparad. Foto: Johan Berntsson

Du har väl inte missat att Bosgårdens förskolor nu är hbtq-certifierade? Och de första hbtq-förskolorna i hela Göteborgsområdet!

Till de svängiga tonerna av Kulturskolans Sambaorkester, firades detta i torsdags med en färgglad parad mellan Torallastigens- och Jungfrustigens förskolor. Barn, föräldrar och personal dansade gatorna fram tillsammans med bland andra kommunpolitiker och en stolt kommundirektör. Festen avslutades med sång, semlor och hissande av regnbågsflaggan när RFSL delade ut Hbtq-diplomet till verksamheten. Initiativet till certifieringen kom från förskollärarna själva.

Vad betyder ett Hbtq-certifikat?
I ett helt år har personalen på Bosgårdens förskolor Torallastigen, Jungfruplatsen och Jungfrustigen utbildat sig i Hbtq-frågor: frågor om mångfald, mänskliga rättigheter, diskrimineringsgrunder, Hbtq-begrepp, lagar och rättigheter, normer och makt och bemötande. Man har parallellt med utbildningen haft ett internt arbete på förskolorna där en Hbtq-arbetsgrupp har drivit på arbetet med att inventera och förbättra material och miljöer och se till att frågorna hålls levande i organisationen. Detta arbete kommer att fortsätta på Bosgårdens förskolor.

- Vi vill att alla som möter vår verksamhet, både barn, vårdnadshavare och medarbetare, skall bemötas på ett likvärdigt och respektfullt sätt. Vi vill också utveckla vårt bemötande och förhållningssätt till att vara mer normkritiskt och inkluderande, säger Naomi Jonas som är förskolechef.

Certifikatet är giltigt i tre år. Därefter görs en uppföljning, eller "omcertifiering", för förnyelse av certifikatet i ytterligare tre år.

Senast uppdaterad 2016-08-19 15.15  

Kontakt

Naomi Jonas
Förskolechef
Jungfrustigens förskola
Jungfruplatsens förskola
Torallastigens förskola
031-315 95 53
0704-67 72 24
naomi.jonas@molndal.seMölndals stad | Göteborgsvägen 11-17 | 431 82 Mölndal  | 031-315 10 00 | stad@molndal.se. Mölndals stad på Facebooklänk till annan webbplats