Till startsidan

Stort behov av familjehem till barn och ungdomar

Alla barn har rätt till trygghet. Det händer att barn och ungdomar av olika skäl inte kan bo hemma. Mölndals Stads familjehemsenhet söker ständigt familjer som kan erbjuda en trygg och varm miljö med stabila vuxna under en längre eller kortare tid.

Just nu är behovet extra stort att hitta ett hem för en 15-årig flicka och en treårig pojke.

Flickan

Flickan är i behov av en omtänksam familj som har tid och engagemang för att stötta en skötsam och studiemotiverad tjej. Eftersom hon gärna vill gå kvar på sin skola i Mölndal behövs en familj i Mölndal eller i närheten. Som familj är det önskvärt att ni har erfarenhet av tonåringar och gärna tidigare erfarenhet av familjehemsuppdrag.

Pojken

Den treårig pojken behöver en familj som är varm, trygg, stabil och uthållig. En familj som gärna får ha erfarenhet av barn med anknytningsstörning och andra familjehemsuppdrag, men där det inte bör finnas mindre barn och husdjur. Tonåringar går dock bra. Det behövs finnas två engagerade vuxna där en kan vara hemma på heltid under en period. Ett eventuellt lönebortfall kommer att kompenseras. Pojken behöver med stor sannolikhet ett familjehem under längre tid.

Att vara familjehem

De familjer som är intresserade av att bli familjehem, erbjuder Mölndal Stad grundläggande familjehemsutbildning, handledning, deltagande i seminarier och
föreläsningar samt fortlöpande stöd och råd från en familjehemssekreterare. Som familjehem får du också en viss ersättning för ditt uppdrag. 

Är du intresserad, hör av dig. Du kan göra skillnad.

Senast uppdaterad 2016-12-05 15.33  

Kontakt

Familjehemssekreterarna
Södra Ågatan 4 B
Mölndals stad
431 82 Mölndal
familjehem@molndal.se

Anneli Sirugo
031-315 10 56

Maria Grahn
031-315 11 28

Stina Nisslert
031-315 11 76

Relaterad information

Mölndals stad | Göteborgsvägen 11-17 | 431 82 Mölndal  | 031-315 10 00 | stad@molndal.se. Mölndals stad på Facebooklänk till annan webbplats