Till startsidan

Tillsammans för de äldre i Mölndal

Sammankomst på en av träffpunkterna för seniorer. Foto Hans Wretling.

Hur mår de äldre i Mölndal? Hur kan vi jobba tillsammans för att stärka gemenskap, hälsa och välbefinnande för dem som är äldre? Du som värnar äldres välbefinnande eller som i din yrkesroll kan påverka äldres livssituation är välkommen att vara med och söka svar på de frågorna.

Den 11-12 april bjuder vi in till en konferens att samverka kring hur kommunen och civilsamhället kan hitta former för samarbete som gynnar de äldre i Mölndal.

– Tanken är inte att hitta på något nytt utan att utnyttja de resurser som finns på ett smart sätt. Vi tror att med samarbete kan två plus två faktiskt bli åtta säger Lotta Malm, enhetschef för förebyggande verksamheter, vård- och omsorgsförvaltningen.

Utgångspunkten för konferensen är att livet förändras och att man som äldre kan uppleva ensamhet och isolering. Samtidigt är det många som engagerar sig för att äldre ska kunna delta i gemenskap och ha ett aktivt liv. Målet är detsamma men samarbetet är bristfälligt.

Välkommen att vara med

Konferensen är öppen för alla som känner engagemang i frågan om äldres välbefinnande – privatpersoner såväl som föreningar och andra organisationer.

Fokus är de äldre i Mölndal. I Lindome och Kållered finns redan upparbetade nätverk bestående av föreningar, organisationer och kommun. Där har nätverken framgångsrikt gjort det lättare för alla inblandade att hjälpa till och hänvisa till varandra när det behövs.

Initiativtagare och en part i samarbetet inför konferensen är Folkhälsorådet tillsammans med PRO Mölndal, Demensföreningen, Svenska kyrkan, SPF och Mölndals stad.

Mer information

Mer information och program för konferensen finns här i inbjudanPDF. Hjälp gärna till att sprida inbjudan så att den når ut till alla som kan vara intresserade.

Anmälan

Välkommen med din anmälan senast den 4 april via e-post till infocentralen@molndal.se eller telefon 031-315 10 10.

Det är önskvärt om du kan vara med båda dagarna. Får du förhinder kan du överlåta din plats till någon annan.

Vid anmälan ska du ange om du vill ha lunch och eventuellt önskemål om specialkost.


Senast uppdaterad 2016-03-31 16.12  

Mölndals stad | Göteborgsvägen 11-17 | 431 82 Mölndal  | 031-315 10 00 | stad@molndal.se. Mölndals stad på Facebooklänk till annan webbplats