Till startsidan

Ung delaktighet i Mölndals innerstad

Mölndals ungdomsråd är under våren delaktiga i utvecklingen av Mölndals innerstad. I januari träffade de ledningsgruppen för Mölndals innerstad och fick då möjlighet att ställa frågor, presentera egna idéer och följa den pågående utvecklingen.

Dialogen mellan ungdomarna i rådet och ledningsgruppen fortsätter under våren. Ungdomsrådet kommer nu att kolla på de förslag som finns och sedan återkoppla med tankar och även egna förslag till förbättringar.

En möjlighet att påverka

På ungdomsrådet samlas ungdomar som vill vara med och påverka och engagera sig i Mölndal. Utom nya Mölndals centrum är Högtrycksfestivalen i samband med skolavslutningen i vår och mötesplatser områden som ungdomarna i ungdomsrådet just nu fokuserar sitt arbete på.

Budget är en återkommande punkt på rådets dagordning då de är ansvariga för att fatta beslut kring ansökningar från ”Show me the money”. Idéer och ansökningarna kommer från ungdomar i hela mölndal som söker pengar till aktiviteter och gruppverksamheter ute på fritidsgårdarna, arrangemang, utflyter och annat kul.

Ungdomsrådet blev i höstas medlemmar i Sveriges Ungdomsråd som stöttar med organisering, erbjuder hjälp och även ger möjlighet för ungdomar från Mölndal att åka på inspirationsträffar ute i landet där de möter andra engagerade ungdomar.

Vill du vara med i ungdomsrådet?

Ungdomsrådet träffas i nya lokaler på Mölndals nyöppnade projektkontor för unga upp till 25 år.Under våren träffas rådet på fasta mötesdatum och alla ungdomar 13-19 år är välkomna till dessa möten. Datum för vårens ungdomsråd är 10/2, 24/2, 8/3, 23/3, 12/4, 27/4, 10/5, 25/5.

Jennifer Yanelli är ny samordnare för ungas inflytande och uppmuntrar alla som vill engagera sig i ungdomsrådet att komma på ett möte. Vill man ha mer information om ungdomsrådet kan unga även prata med personal ute på fritidsgårdarna eller höra av sig direkt till henne.

Ungdomsrådet på facebooklänk till annan webbplats

Senast uppdaterad 2016-02-10 08.44  

Kontakt

Jennifer Yannelli San Roman
Fritidsledare
Kultur- och fritidsförvaltningen
0704-67 75 65
jennifer.yannelli-san-roman@molndal.se

Relaterad information

Mölndals stad | Göteborgsvägen 11-17 | 431 82 Mölndal  | 031-315 10 00 | stad@molndal.se. Mölndals stad på Facebooklänk till annan webbplats