Till startsidan

Värdeskapande integration Mölndals sjukhus

Farivar Issabakhsh, Daniel Johansson och Mansi Shakeri på Mölndals sjukhus

Farivar Issabakhsh, Daniel Johansson och Mansi Shakeri

Vi besöker Mölndals sjukhus, Psykiatri Psykos avdelning 240/245, och träffar först vårdenhetschef Daniel Johansson. Han har tagit emot två personer från Iran via etableringsuppdraget på Arbetsförmedlingen.

Mansi Shakeri och Farivar Issabakhsh vikarierar nu som skötare och håller samtidigt på med svenskastudier på gymnasienivå, och har därefter målet att validera sin utbildning på Sahlgrenska Akademin vid Göteborgs Universitet för att få behörighet att jobba som sjuksköterskor igen.

– Vi har stor nytta av deras kunskaper och erfarenhet som sjuksköterskor i hemlandet, de tillför mycket i det dagliga arbetet här, säger Daniel. Det är brist på sjuksköterskor i Sverige, och vi behöver ta vara på all den kompetens som finns och snabbt få in dem i jobb.

Och deras erfarenhet är stor

Mansi Shakeri har varit i Sverige i två omgångar, kom senast 2014. Hon är utbildad sjuksköterska och har jobbat i flera år på avdelningar inom operation i Teheran.

– Jag har sökt så många olika jobb, säger hon. Men det var först när jag kom i kontakt med Elham Keshtgar på AF som jag fick möjlighet till praktik här på Mölndals sjukhus.

Farivar Issabakhsh, kom till Sverige från Teheran 2013. Han är också utbildad sjuksköterska, har jobbat i sexton år som operationssköterska med ledningsansvar, och därefter fyra år som sjukhuschef på universitetssjukhuset. Farivar kom i kontakt med Elham Keshtgar på AF i Partille.

– Det var hon som hjälpte mig till praktiken här, säger Farivar

De har båda fått använda sina kunskaper under tre månaders praktik med start i april som blev förlängd över sommaren. Nu arbetar båda som vikarier till efter årsskiftet.

– Daniel är oerhört hjälpsam och vi tränar svenska varje dag i jobbet med våra arbetskamrater och patienter, säger båda.

Verksamheten består av fyra avdelningar och har sammanlagt 48 patienter.

– Den övriga personalen är mycket nöjd med sina nya kollegor. Det är så roligt, Mansi och Farivar vill verkligen jobba här och vi trivs mycket bra med varandra, säger Daniel med ett leende.

Vill du också ta emot någon på ditt företag?

Målgruppen inom etableringsuppdraget är personer som har fått uppehållstillstånd
som flyktingar, skyddsbehövande med flera, samt anhöriga till dessa.

Kontaktuppgifter till arbetsgivargruppen i Mölndal/Härryda: tel: 010-488 41 81,
e-post: molndal-harryda-arbetsgivare@arbetsformedlingen.se

Senast uppdaterad 2016-10-10 08.26  

Kontakt

Näringslivs- och utvecklingsenheten
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
031-315 13 12
031-315 10 09   fax
stad@molndal.seMölndals stad | Göteborgsvägen 11-17 | 431 82 Mölndal  | 031-315 10 00 | stad@molndal.se. Mölndals stad på Facebooklänk till annan webbplats