Till startsidan

Värdeskapande integration - Steinbrenner

Helena Gaseb och Nbeel Saeed på Steinbrenner och Nyberg

I artikelserien ”värdeskapande integration” besöker vi Bageri och konditori Steinbrenner & Nyberg, som har funnits i Mölndal sedan 2014 men som har anor från 1898. Här bakas allt från grunde med fokus på ekologiskt och närodlat. Företaget blev Årets företagare i Mölndal 2016 och Urban Nyberg, en av företagets delägare och VD blev dessutom Mölndals ambassadör 2016.

Vi träffar Helena Gaseb som är personalansvarig. ”Kan vi hjälpa någon att ta sig in på den svenska arbetsmarknaden så vill vi göra det”, säger hon. De hade behov av en person som var allsidig; med körningar, packning, städ och logistik. Bra bemötande var också ett kriterium, man träffar många kunder som anställd.

Helena ringde runt till olika arbetsförmedlingar utan resultat. Först när hon fick kontakt med Ellie Keshgtar i Mölndal tog det fart. Hon fick snabbt träffa sex kandidater och intervjua dem.

Det var svårt att välja berättar hon, men sedan i juni finns Nbeel Saeed på plats. Han kom till Sverige från Förenade Arabemiraten för två år sedan. Han trivs väldigt bra och vill gärna fortsätta jobba på företaget. ”Det är som min familj”, säger han. Det är hans första jobb i Sverige.

Helena väntar på svar om det går att förlänga hans instegsjobb just nu. Han jobbar heltid och läser svenska på fritiden. ”Vi är inte rädda för andra kulturer och Nbeel ville verkligen jobba här”, säger Helena. ”Det fungerar bra, vi trivs så bra med honom”. Ingen kan göra allt men alla kan göra lite. Att arbeta med människor inom olika åldersgrupper och kulturer har en positiv inverkan på hela företaget.

Vill du också ta emot någon på ditt företag?

Målgruppen inom etableringsuppdraget är personer som har fått uppehållstillstånd
som flyktingar, skyddsbehövande med flera, samt anhöriga till dessa.

Kontaktuppgifter till arbetsgivargruppen i Mölndal/Härryda: tel: 010-488 41 81,
e-post: molndal-harryda-arbetsgivare@arbetsformedlingen.se


Senast uppdaterad 2016-11-14 08.10  

Kontakt

Näringslivs- och utvecklingsenheten
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
031-315 13 12
031-315 10 09   fax
stad@molndal.seMölndals stad | Göteborgsvägen 11-17 | 431 82 Mölndal  | 031-315 10 00 | stad@molndal.se. Mölndals stad på Facebooklänk till annan webbplats