Till startsidan

Vill du anställa en feriejobbare?

Mölndals stad erbjuder 300 feriejobb inom sina egna verksamheter för ungdomar som går på gymnasiet och bor i Mölndal. Nu vill vi satsa på att öka ut med platser inom näringslivet.

Mölndal har idag möjlighet att ge ungefär 300 mölndalsungdomar ett feriejobb när de går sista året på gymnasiet. Det motsvarar tyvärr inte behovet, vi skulle behöva dubbla antalet platser för att kunna erbjuda alla ett feriejobb.

Nu planerar vi att erbjuda feriejobb även från privata företag och hoppas att ni vill vara med och anställa en feriearbetare. Det finns några kommuner, t ex Kungälv, som har förmedlat privata feriejobb några år. Vi har tagit del av deras erfarenheter och ser det som en bra möjlighet att öka utbudet och ge våra ungdomar en möjlighet att få arbetslivserfarenhet.

Från Mölndals stad kan vi hjälpa dig som företagare att ta hand om rekryteringen av feriearbetare. Du behöver inte, om du inte själv uttryckligen vill det, välja vilken ungdom du vill anställa. Vi kan ta ansvar för hela processen.

Hör gärna av dig om du är intresserad

Det vi begär av dig i så fall är att du erbjuder ett feriejobb för en ungdom som är under 18 år under minst tre veckor. Du är arbetsgivare och villkoren för arbetet måste vara skäliga, d v s i nivå med kollektivavtal samt att du har gällande försäkringar för anställda.

Vi kommer att kontakta tänkbara företagare inom kort, men du får gärna höra av dig redan nu om du vill erbjuda en plats!

Senast uppdaterad 2015-12-17 15.08  

Kontakt

Lars Ekberg
Näringslivschef
Näringslivsenheten
031-315 13 11
0704-67 70 90
lars.ekberg@molndal.seMölndals stad | Göteborgsvägen 11-17 | 431 82 Mölndal  | 031-315 10 00 | stad@molndal.se. Mölndals stad på Facebooklänk till annan webbplats