Till startsidan

Återvinningscentraler

Kikås återvinningscentral

Om du behöver slänga grovavfall, farligt avfall eller elavfall är du välkommen till våra bemannade återvinningscentraler i Kikås och Lindome.

Du behöver ett åvc-kort för att besöka återvinningscentralen.

På våra återvinningscentraler tar vi inte emot överblivna läkemedel och sprutor.

Om du bara lämnar farligt avfall och förpackningar på återvinningscentralen belastar du inte ditt åvc-kort. Ta ändå med kortet för att visa upp det för personalen.

Observera att på återvinningscentralerna gäller fordon på max 3,5 ton. Max 3 kubikmeter avfall får lämnas vid varje besök.

 Öppettider återvinningscentraler


Kikås

Lindome

Måndag

07-19

07-19

Tisdag - onsdag

07-19

09-19

Torsdag - fredag

07-16

09-16

Lördag

09-16

09-16

Söndag

09-14*

Stängt

* Söndagsöppet 1 april - 31 oktober (stängt hela juli).

Minst antal besökare är det på vardagar från öppning fram till 12.00 och 15.00-17.00

Stängt helgdagar

Tänk på att återvinningscentralerna har stängt helgdagar samt påskafton, pingstafton, midsommarafton, julafton och nyårsafton. Återvinningscentralerna stänger kl.16 dag före dessa dagar.

Det här lämnar du på återvinningscentralen

För att planera ditt besök kan du kolla på kartorna och se var de olika containrarna är.

Material

Container nr

Material

Container nr

Kompost

1

Stoppade möbler

17

Trä

2

Hårdplast

18

Obrännbart

3

Återanvändning

19

Brännbart

4

Kyl och frys

20

Metallskrot

5

Fallfrukt

21

Sten, tegel, betong

6

Övriga vitvaror

22

Wellpapp

7

Elektronik

23

Ris

8

Farligt avfall

24

Tryckimpregnerat trä

9

Förpackningar och tidningar

25

Ren gips

10

Bilbatterier

26

Däck med fälg

13

 

 

Däck utan fälg

14 

Fallfrukt

Augusti till och med oktober tar återvinningscentralerna emot fallfrukt. Frukten lämnas in till rötning och blir biogas. Ska du som privatperson bara lämna fallfrukt, behöver du inte dra ditt ÅVC-kort. Däremot behöver du kontakta personal på plats och visa upp ditt ÅVC-kort för att personalen ska öppna bommen åt dig.

Bildäck

Dina bildäck kan du lämna på Kikås återvinningscentral. Av utrymmesskäl har vi inte möjlighet att ta emot däck på Lindome återvinningscentral. Till Kikås kan du lämna max 8 däck åt gången. Vi tar emot däck med eller utan fälg.

Slipers

Du får lämna max 4 slipers åt gången vid varje besök. Om du vill lämna fler slipers, får du dra fler besök från ditt åvc-kort. Om du redan utnyttjat alla fria besök, tar vi ut en avgift på 100 kronor per besök.

Vi tar inte emot asbest

Vill du lämna asbest och/eller eternitplattor hänvisar vi dig till Renovas anläggning i Tagene. Du betalar för hela den lämnade mängden asbest och pris per ton tas ut. För att Renova ska kunna ta emot asbest och eternit måste du fylla i och ta med blanketten "Deponi av mindre mängd asbest". Vid eventuella frågor kontakta Renova på 031-61 80 00.

Tänk på att materialet måste vara väl förpackat i plast. Använd så kallad byggplast och tejpa ihop den. Är materialet inte tillräckligt inplastat tas det inte emot. Materialet får inte vara för tungt eller skrymmande då du själv som kund bär in det i avsedd behållare

Priser avfall och konstruktionsmaterial

Om du ska lämna avfall eller konstruktionsmaterial, eller om du hyr container, gäller prislistan för KikåsPDF.

Åvc-kort

Som fastighetsägare ansöker du om ett åvc-kort hos teknisk kundservice eller genom att fylla i vårt webbformulär. Du som bor i hyresrätt eller bostadsrätt kontaktar din fastighetsägare eller den som är ansvarig för avfallshanteringen, för att få kortet. Det är alltså endast fastighetsägaren eller den som är ansvarig för abonnemanget som kan beställa ett åvc-kort.

Om du bor i enbostadshus är det den som står som renhållningsabonnent som ansöker om ett kort. Kortet ger 12 fria besök per kalenderår. Besök utöver de fria kostar 100 kronor inklusive moms. Nya besök överförs per automatik vid årsskiftet.

Har du förlorat ditt kort?

Du som bor i enbostadshus eller villa kontaktar vår kundservice eller ansöker om nytt kort via vårt webbformulär. Du som bor i hyreshus, bostadsrätt eller samfällighet kontaktar föreningen eller styrelsen, som i sin tur hör av sig till teknisk kundservice.

Kundservice spärrar borttappade kort och fixar nya till en kostnad av 125 kronor (inklusive moms). Du kan få kortet hemskickat eller hämta själv på Skedebrogatan 1.

Återvinningscentraler i grannkommuner

Du kan också lämna ditt avfall på återvinningscentralerna i Ale, Göteborg, Härryda, Partille, Lerum och Kungsbacka. Det antal tillåtna avgiftsfria besök som varje kommun fastställt ändras inte och tänk på att du alltid måste ha ditt kort med dig för att komma in. Åvc-kortet beställer du av din hemkommun.

Planera ditt besök

Givetvis följer du de särskilda regler som gäller på den återvinningscentralen du tänker besöka. Bland annat kan tillåtna avfallsmängder skilja sig åt och sorteringsanvisningar variera något mellan olika centraler. Kontrollera även öppettiderna på den återvinningscentral som du väljer.

Grovavfall

Du ansvarar för att ditt grovavfall tas omhand på ett miljöriktigt sätt genom att lämna det på våra återvinningscentraler.

Senast uppdaterad 2016-05-23 08.10  

Kontakt

Kundservice
Tekniska förvaltningen
031-315 15 80 vardagar kl 8-12, 13-15
teknisk.kundservice@molndal.se

Tidsbokning gäller för alla besök till kundservice utom vid hämtning av åvc-kort.

Kikås återvinningscentral
Kikåsleden 5
031-87 78 93
Lindome återvinningscentral
Smidesvägen
031-99 54 81

Mölndals stad | Göteborgsvägen 11-17 | 431 82 Mölndal  | 031-315 10 00 | stad@molndal.se. Mölndals stad på Facebooklänk till annan webbplats