Till startsidan

Hyr ut till nyanlända

Just nu är det ett stort tryck på Mölndals stad att hitta bostäder till nyanlända med uppehållstillstånd som anvisats hit från Migrationsverket. Därför efterlyser vi både privatpersoner och fastighetsägare som vill hyra ut rum, lägenhet, fritidshus/ gäststuga eller någon annan form av boende till en rimlig hyreskostnad.

Du som är Mölndalsbo kan här göra en insats genom att skapa bättre förutsättningar för nyanlända som fått uppehållstillstånd att bosätta sig i Mölndal och integreras i det svenska samhället.

De nyanlända får etableringsersättning som täcker en skälig hyra. Du bestämmer själv om du vill hyra ut till de äldre ungdomar över 18 år som kommer hit eller nyanlända familjer. Mölndals stad hjälper till med att matcha ihop hyresgäst och hyresvärd. Kommunen hjälper även till att upprätta ett hyreskontrakt som tecknas mellan den enskilde och nyanlände, liksom besiktning innan inflyttning. Här hittar du fler frågor och svar om att hyra ut.  
 

Kontaktuppgifter till dig som vill hyra ut
User informationTyp av bostad *
Multiple selection

Antal rum *Adress till den bostad du önskar hyra ut
User information
Ingår i hyran *
Multiple selection


Finns tvättmöjligheterBifoga gärna planlösning eller bilder om det finns

Senast uppdaterad 2017-01-13 14.21  

Mölndals stad | Göteborgsvägen 11-17 | 431 82 Mölndal  | 031-315 10 00 | stad@molndal.se. Mölndals stad på Facebooklänk till annan webbplats