Mölndals stads startsida

MÖLNDALS STAD

Mölndals stads startsida

Möte mellan nya och gamla Eklandabor

Många nya och gamla Eklandabor kom till Café Möllan den 6:e februari, för att träffa sina grannar. Under vintern har det flyttat in familjer i paviljongerna i Eklanda och det var flera gamla Eklandabor som ville välkomma dem.

På Café Möllan var det fullt med folk som samtalade, pysslade, och fikade. Alla tog för sig av kaffe och saft och satt glatt och presenterade sig för varandra. Christina von Otter som är en av arrangörerna för träffen hade fått tacka nej till några familjer för att det var så många som ville vara med. ”Vi ville skapa ett avslappnat sätt för alla att träffa sina nya grannar” säger Christina. Tanken bakom träffen är att integration börjar där människor möts.

Jenny Magnusson som kom till träffen med sin familj blev positivt överraskad. Hon tyckte att kvällen blev mycket bättre än vad hon förväntat sig: ”Stämningen var positiv och öppen och det var lätt att sätta sig och prata”. Jenny tyckte det var särskilt bra att barnen fick möjlighet att mötas: ”Många av de nyanlända som var där hade också med sig sina barn, vilket gjorde att det var lätt att hitta någon att prata med”.

Yosef och Maral som är nyinflyttade i Eklanda var också nöjda med träffen.”Vi uppskattade verkligen den här kvällen och mötet med Eklandaborna”. Yousef och Maral har bott i den provisoriska paviljongen i Eklanda i en månad. De kom till Sverige för 1 år sedan och har tidigare bott i Mellerud. De trivs bra i Mölndal och direkt när de kom hit kände de att här kommer de att kunna trivas.

Christina von Otter, arrangör tillsammans med integrationsutvecklaren Jennie Fidler, tyckte att stämningen under kvällen var fin och öppen. Ungefär som på Språkcafé Möllan som anordnas varje torsdag kl17-19 i Café Möllan. Dit är alla som vill välkomna att fika och prata svenska. Även Lindome bibliotek arrangerar språkcafé genom Lindomeprojektet. Det är på torsdagar varje jämn vecka kl 17-18.45.

Det finns andra initiativ liknande detta i kommunen. Till exempel kan en anmäla sig till att få eller bli en språkvän. Då matchar kommunen ihop en som är nybörjare på svenska språket med någon som är mer rutinerad för att träffas på olika sätt, prata och umgås.

Kontakt

Mölndals stad
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
031-315 10 00 växel
031-87 76 68 fax
stad@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2017-04-05 08.34