Mölndals stads startsida

MÖLNDALS STAD

Mölndals stads startsida

16:e året för PelleKan-kampanjen

För 16:e året plockar barn skräp med PelleKan. Vill du också hjälpa till med att plocka ett skräp om dán och hålla staden skräpfri?

För 16:e året genomför Mölndals stad PelleKan-kampanjen. PelleKan besöker skolor och förskolor och lär barnen om sopsortering och nedskräpningens påverkan på djur, människor och miljö genom en interaktiv föreställning. Barnen plockar också skräp runtomkring skolgårdarna. Även dagbarnvårdare kan få besök av PelleKan. Hela kampanjen avslutas på världsmiljödagen den 5 juni med en familjefest i stadshusparken.

PelleKan-kampanjens syfte är att motverka nedskräpning, främja återvinning av avfall och stärka miljömedvetandet hos både barn och vuxna.

Plocka skräp där du bor

Du kan hjälpa till att få staden fri från skräp. Antingen som privatperson eller som förening eller företag. Städa och plocka skräp i ditt närområde eller på en plats som du tycker om och vill se skräpfri. Föreningar, arbetsplatser, bostadsrättsföreningar och andra föreningar kan också vara med.

Anmäl dig senast 26 mars om du vill ha material

Anmäl dig till Håll Sverige Rent, så kan du få hjälp med material, till exempel skräppåsar.

Nominera Mölndals bästa städare

Vet du någon som är bra på att plocka skräp eller att minska nedskräpningen kan du nominera den personen till PelleKans pris, Mölndals bästa städare. Läs mer på sidan om PelleKan.

Skräpa inte ner

Det bästa skräpet är det som aldrig uppstår. Använd papperskorgarna i staden istället för att slänga skräpet på marken. Lämna grovavfall på återvinningscentralerna och dina förpackningar på återvinningsstationerna.

 

Kontakt

Mölndals stad
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
031-315 10 00 växel
031-87 76 68 fax
stad@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2017-03-16 11.26