Mölndals stads startsida

MÖLNDALS STAD

Mölndals stads startsida

Sommarlov på sommar­jobb

Mitt i juli och de flesta har semester. Men inte Mölndals stads sommarjobbare. De jobbar för fullt så att sommarlovslediga barn och unga ska få ett kul sommarlov!

Fyra dagar i veckan under hela sommarlovet kan den som vill komma till en av stadens näridrottsplatser och spela kubb, fotboll, krocket, brännboll, frisbee eller hoppa hopprep. Tre av stadens sommarjobbare har då bullat upp med diverse roligheter och är på näridrottsplatsen hela dagen. De lånar ut redskap, ordnar miniturneringar och hänger med dem som kommer dit. Stefania Ferrario är 18 år och håller tillsammans med Kimia Jedi och Michaela Niklasson i uteaktiviteterna.

- Det är ett bra sommarjobb. Kul att vara ute, säger Stefania Ferrario.

Just i dag är de i stadsparken och har precis lagt fram alla grejer vid ett bord mitt i parken. De följer ett turnerande veckoschema med Åby näridrottsplats på tisdagar, stadsparken på onsdagar, Kållereds näridrottsplats på torsdagar och Lindome näridrottsplats på fredagar. Måndagar är planeringsdag. Alla som vill är välkomna och det är ingen föranmälan.

- Det är jätteblandat vilka som kommer och hur många det är, säger Kimia Jedi. Ibland vet de som kommer inte om vad vi gör, men vi bjuder på oss själva och går fram och pratar och de flesta vill vara med och tycker det är kul. Flera har till och med kommit tillbaka.

Varje år erbjuder kommunen sommarjobb till 300 unga i åldern 17-18 år. Stefania Ferrario, Kimia Jedi och Michaela Niklasson fyllde i varsin ansökan i mars, då fick de kryssa i vilken sorts jobb de önskade och vilken period de ville jobba. I april fick de besked om att de hade fått jobb men inte vad de skulle göra. Sedan fick de veta vad de skulle jobba med på ett möte inför sommaren. Och Michaela Niklasson är nöjd med sitt sommarjobb.

- Vi gör ansiktsmålning, det är kul! Det är det som flest frågar efter också, säger hon.

Jobbet varar i tre veckor, och uteaktiviteterna för barn håller på hela sommarlovet. Det är sista veckan som trion jobbar. Nästa vecka lämnar de över till en ny grupp sommarjobbare som ska ta över uteaktiviteterna.

- Det har kommit lite fler folk för varje gång på varje ställe säger Kimia Jedi, så vi har gjort förarbetet för nästa grupp.

Nästa vecka får även de sommarjobbande tjejerna semester, och hinner njuta lite av sommarlovet innan skolan börjar igen i augusti.

Sommarlovsaktiviteter 2017

Läs mer om Mölndals stads sommarjobb inför 2018

Kontakt

Mölndals stad
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
031-315 10 00 växel
031-87 76 68 fax
stad@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2017-07-15 19.34