Dags att ansöka om skolskjuts

Nu är det dags att ansöka om skolskjuts till ditt barn inför höstterminen 2024. Du behöver ansöka om skolskjuts för ditt barn inför varje nytt läsår. Sista ansökningsdag är den 20 maj.

Ansökan om skolskjuts görs via vår e-tjänst. Nytt för i år är att även vårdnadshavare till elever i anpassad grundskola ska ansöka om skolskjuts för sitt barn.

Beslut om skolskjuts kommer via e-tjänsten, du får en avisering när det finns tillgängligt.

Vem kan få skolskjuts?

För att ansöka om skolskjuts ska ditt barn vara folkbokförd i Mölndal och gå på en kommunal grundskola eller anpassad grundskola.

Efter inkommen ansökan görs en bedömning om ditt barn har rätt till skolskjuts. Anledningar som gör att ditt barn kan ha rätt till skolskjuts är:

  • Det är långt mellan placeringsskolan och hemmet (placeringsskola innebär den skola eleven tillhör utifrån sin folkbokföringsadress). Om ditt barn valt en annan skola än placeringsskolan är det avståndet till placeringsskolan som avgör om ditt barn har rätt till skolskjuts eller inte.
  • Vägen till placeringsskolan bedöms som farlig.
  • Ditt barn har en funktionsnedsättning som gör det svårt att ta sig till skolan.
  • Det finns särskilda och dokumenterade omständigheter som gör att ditt barn behöver skolskjuts.

Om ditt barn har en växelvis adress i en annan kommun görs bedömningen av rätt till skolskjuts enbart ifrån folkbokföringsadressen i Mölndal. Skolskjuts över kommungränsen och i annan kommun beviljas inte.

Så fungerar skolskjutsen

Skolskjutsen gäller mellan skolan och hemmet, till och från ordinarie undervisningstider. Elever kan även få skolskjuts mellan skola och korttidsboende. Ditt barn kan inte få skolskjuts till eller från fritids.

Två olika färdmedel kan vara aktuella att använda som skolskjuts. Dessa är:

  • Kollektivtrafik, ditt barn får då ett busskort.
  • Skolskjuts med bil används om skolskjuts med kollektivtrafik av olika anledningar inte kan användas. Ditt barn åker då taxi till och från skolan tillsammans med andra elever. Från och med höstterminen 2024 byter vi leverantör för skolskjuts med bil till Cabonline. Mer information om vad detta innebär kommer till dig som berörs av bytet.

Från och med höstterminen 2024 byter vi leverantör för skolskjuts med bil till Cabonline. Mer information om vad detta innebär kommer till dig som berörs av bytet.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad