Tillgänglighet

Här hittar du information om museets lokaler och fysiska tillgänglighet. Om du inte får svar på det du söker eller vill ha mer information får du gärna kontakta oss.

Parkering

Avgiftsbelagd parkering finns utanför museet, på båda sidor om byggnaden. En tillgänglighetsanpassad parkeringsplats finns på sidan mot Kvarnbygatan. 

I närområdet kring museet finns ett flertal andra parkeringsplatser. Mer information om hur du hittar till museet och om parkeringsplatser i området:

Entré från Kvarnbygatan

Underlaget på parkeringen och fram till museets entré är asfalt. Avståndet från parkeringen till entrén är ca 20 meter. Entrédörren kan öppnas med dörröppnare.

Entré från forssidan

Parkeringen på baksidan av museet (forssidan) har grusunderlag. På väg till entrén passerar du en ojämn, stenbelagd yta och därefter en gångbro med gummimatta. Avståndet från parkeringen till entrén är ca 50 meter. Entrédörren öppnas enbart manuellt.

Lokaler och inomhusmiljö

Museets utställningslokaler, museibutiken och Forscaféet ligger på markplan och går att besöka om du sitter i rullstol. Alla trösklar i museet har ramper.

Sittplats finns i entrén, Forscaféet och samtliga utställningshallar. I anslutning till entrén finns en rullstol som du kan låna vid behov.

Tyvärr finns det ingen plats att äta medhavd mat inne i museet eller Forscaféet.

Konferenslokal och kontor

Museets konferenslokal och kontor ligger på andra våningen. Hiss finns med ingång från Forscaféet.

Toalett

En tillgänglighetsanpassad toalett finns i anslutning till museets entré, samt på andra våningen i anslutning till konferenslokal och kontor.

Sällskapsdjur

Du får gärna ta med dig din assistanshund till museet, men sällskapsdjur får inte vistas i lokalerna.

Syn och hörsel

Varken punktskrift eller hörbar information finns om utställningarna. Du får gärna röra vid och känna på de flesta föremålen i museet. Be gärna museets personal att berätta om utställningarna, eller kontakta oss för information om anpassade visningar.

Förberedelsehäfte

I förberedelsehäftet "Välkommen till Mölndals stadsmuseum Pdf, 900.5 kB." hittar du information som kan vara bra att veta inför ett besök på museet. Där finns beskrivande bilder och text på lättare svenska. Du kan till exempel se hur det ser ut utanför och inne på museet, så som foton på entré, toalett och garderob.

Välkommen!

Kontakt

Mölndals stadsmuseum
Kvarnbygatan 12
431 82 Mölndal
031-315 16 50
museum@molndal.se
(läses måndag–fredag)

Öppettider:
tisdag – söndag, 12.00–16.00
torsdag, 12.00–19.00
Öppettider vid storhelger

Dela på:

Senast uppdaterad