Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Åbybadets 50-metersbassäng öppen igen

Åbybadets 50-metersbassäng öppnades igen på torsdagseftermiddagen efter en veckas stängning. Från och med fredag 16 mars gäller ordinarie öppettider.

Åbybadets 50-metersbassängen stängdes akut förra fredagen för reparation. Under veckan har bassängens västra långsida förstärkts med så kallad uppstämpning av bjälklag och betong. Nu bedömer fastighetsägaren Mölndals stad att det är säkert att använda 50-metersbassängen igen. Den enda märkbara effekten för besökare är att vattnet i bassängen och även lufttemperaturen kan vara något svalare än normalt till en början.

Åtgärderna är tillräckliga i nuläget men Mölndals stad arbetar vidare med ett åtgärdsprogram för att säkra Åbybadets bassängkonstruktion även på längre sikt. I sommar planeras en längre stängning av Åbybadet då ytterligare reparationer ska göras.

Framtida badanläggning

En utredning om framtida badanläggning i Mölndal pågår och i februari fattade Kommunstyrelsen beslut om att bygga om Åbybadet. Beslutet innebär att staden kommer att starta en upphandling i form av ett strategisk partnering med sikte på att inleda en förstudie i höst.

Läs mer om framtida badanläggning i Mölndal.

Åbybadets hemsida. 

Kontakt

Johan Bjerklund
Enhetschef Åbybadet
Kultur- och fritidsförvaltningen
031-86 89 75
johan.bjerklund@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-03-15 17.54