Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

ÅBYBADET

Translate

50 meter blir 25

Åbybadets 50-metersbassäng stängdes den 11 april på grund av brister i den djupa delens betongkonstruktion. Sedan oktober är den grunda halvan av bassängen temporärt öppen igen i väntan på en ny permanent badanläggning i Mölndal.

Mölndals stad prioriterar simskola, skolsim och föreningslivets verksamheter. Därför kommer öppettider och utrymme för allmänheten att minska jämfört med när hela 50-metersbassängen var öppen. På onsdagar är det inte längre någon  vuxenkväll.

Abonnemang förlängs automatiskt

Kunder med giltiga abonnemang och klippkort till 50-metersbassängen har automatisk fått förlängd giltighetstid som motsvarar perioden då ingen motionssimbassäng fanns tillgänglig. Under stängningen har de dessutom fått möjlighet att nyttja upplevelsedelen på sina abonnemang.

De kunder som hellre vill få pengar tillbaka för resterande giltighetstid behöver ta med sig sitt bankkort och besöka Åbybadet. För abonnemang köpta via företag som förmedlar friskvård ser möjligheterna att få tillbaka pengar olika ut. Var god kontakta Åbybadet så hjälper vi dig att reda ut vad som gäller för ditt abonnemang.

Framtida badanläggning

En utredning om framtida badanläggning i Mölndal pågår och i juni blev upphandlingen av byggentreprenör för badanläggning klar, Vestia construction group AB. Nu är siktet inställt på att inleda en förstudie.

 Läs mer om framtida badanläggning i Mölndal.

Detta har hänt

11 april

Åbybadets 50-metersbassäng stängs på grund av brister i betongkonstruktionen.

14 maj

Majoriteten i kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att Åbybadets 50-metersbassäng förblir stängd. Istället vill de att Åbybadet rivs och att en ny badanläggning byggs på samma plats. Under byggtiden ska en tillfällig 25-metersbassäng ställas upp i Mölndal.

23 maj

Fastighetsavdelningen i Mölndals stad får i uppdrag att utreda förutsättningarna för en tillfällig bassänglösning både tekniskt och ekonomiskt, av kommunstyrelsens arbetsutskott.

4 juni

Vestia construction group AB blir upphandlade som strategisk partner till Mölndals stad, både i arbetet med tillfällig 25-metersbassäng och i arbetet med framtida badanläggning.

7 juni

Fastighetsavdelningen i Mölndal stad presenterar en första rapport från pågående utredning om tillfällig bassänglösning för kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen fattar beslut om att utreda möjligheterna att bygga en temporär bassäng bredvid den befintliga.

20 juni

Kommunfullmäktige beslutar att i första hand jobba vidare med den provisoriska lösningen att gjuta en betongplatta, montera en begagnad 25-metersbassäng och täcka in bassängen med en isolerad provisorisk mässhall. Detta beräknas vara klart någon gång under 2019. Kommunfullmäktige avsätter 20 miljoner kronor till provisorisk bassäng.

29 juni

Fastighetsavdelningen i Mölndals stad har ett första möte med Vestia construction group AB och en konsultgrupp för att planera fortsatt arbete med provisorisk bassäng till Åbybadet.

22 oktober

En provisorisk 25-metersbassäng öppnade i Åbybadets gamla
50-metersbassäng. Den beräknas hålla i upp till 18 månader, tills en tillfällig 25-metersbassäng är färdigbyggd bredvid Åbybadet under 2019.

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-12-11 09.38

Nyhetsarkiv

7

bassänger

34°C

i varmvattenbassängen

141 m

rutschkanor

38°C

i bubbelpoolerna

25 m

motionssim