Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

ÅBYBADET

Translate

50 meter blir 25

Åbybadets 50-metersbassäng är stängd sedan den 11 april på grund av brister i betongkonstruktionen. I slutet av oktober öppnar en provisorisk 25-metersbassäng i väntan på en ny permanent badanläggning i Mölndal.

Övriga bassänger i Åbybadet är öppna men vissa tider för undervisningsbassängen och varmvattenbassängen är något justerade. På onsdagar är det inte längre någon  vuxenkväll.

Abonnemang förlängs automatiskt

Kunder med giltiga abonnemang och klippkort till 50-metersbassängen kommer automatiskt få förlängd giltighetstid som motsvarar stängningen fram till att en tillgänglig motionssimsbassäng finns på plats. Fram tills dess får kunder med giltiga abonnemang till den gamla 50-metersbassängen dessutom möjlighet att nyttja upplevelsedelen på sina abonnemang.

De kunder som hellre vill få pengar tillbaka för resterande giltighetstid behöver ta med sig sitt bankkort och besöka Åbybadet. För abonnemang köpta via företag som förmedlar friskvård ser möjligheterna att få tillbaka pengar olika ut. Var god kontakta Åbybadet så hjälper vi dig att reda ut vad som gäller för ditt abonnemang.

Framtida badanläggning

En utredning om framtida badanläggning i Mölndal pågår och i juni blev upphandlingen av byggentreprenör för badanläggning klar, Vestia construction group AB. Nu är siktet inställt på att inleda en förstudie till hösten.

 Läs mer om framtida badanläggning i Mölndal.

Detta har hänt

11 april

Åbybadets 50-metersbassäng stängs på grund av brister i betongkonstruktionen.

14 maj

Majoriteten i kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att Åbybadets 50-metersbassäng förblir stängd. Istället vill de att Åbybadet rivs och att en ny badanläggning byggs på samma plats. Under byggtiden ska en tillfällig 25-metersbassäng ställas upp i Mölndal.

23 maj

Fastighetsavdelningen i Mölndals stad får i uppdrag att utreda förutsättningarna för en tillfällig bassänglösning både tekniskt och ekonomiskt, av kommunstyrelsens arbetsutskott.

4 juni

Vestia construction group AB blir upphandlade som strategisk partner till Mölndals stad, både i arbetet med tillfällig 25-metersbassäng och i arbetet med framtida badanläggning.

7 juni

Fastighetsavdelningen i Mölndal stad presenterar en första rapport från pågående utredning om tillfällig bassänglösning för kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen fattar beslut om att utreda möjligheterna att bygga en temporär bassäng bredvid den befintliga.

20 juni

Kommunfullmäktige beslutar att i första hand jobba vidare med den provisoriska lösningen att gjuta en betongplatta, montera en begagnad 25-metersbassäng och täcka in bassängen med en isolerad provisorisk mässhall med förbindelsegång till nuvarande upplevelsebad. Detta beräknas vara klart någon gång under 2019. Kommunfullmäktige avsätter 20 miljoner kronor till provisorisk bassäng.

29 juni

Fastighetsavdelningen i Mölndals stad har ett första möte med Vestia construction group AB och en konsultgrupp för att planera fortsatt arbete med provisorisk bassäng till Åbybadet.

Nästa steg

22 oktober

En provisorisk 25-metersbassäng öppnar i Åbybadets gamla
50-metersbassäng. Den beräknas hålla i upp till 18 månader, tills en tillfällig 25-metersbassäng är färdigbyggd bredvid Åbybadet under 2019.

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-11-07 13.28

7

bassänger

34°C

i varmvattenbassängen

141 m

rutschkanor

38°C

i bubbelpoolerna

50 m

motionssim