Internationella affärer och relationer

Världen krymper, nationsgränser suddas ut och företag verkar på en alltmer global marknad. Relationer mellan aktörer från olika länder påverkar inte bara ekonomin utan även politiken, miljön och säkerheten. Att tidigt få med sig internationell kompetens och erfarenhet blir därför allt viktigare.

Funderar du på frågor som varför det blir krig eller hur miljön påverkar av globaliseringen? Är du nyfiken på hur det vore att arbeta på ett internationellt företag? Eller vill du testa på att plugga utomlands?

Här på Andénska gymnasiet kommer du att få internationella perspektiv i undervisningen. Du förbereds för en internationell arbetsmarknad genom att få träffa företag och organisationer på studiebesök och gästföreläsningar. Våra samarbetspartners presenterar verkliga case, vilket gör dig väl förberedd inför fortsatta studier och livet efter gymnasiet. Du kan dessutom ansöka om att få plugga en termin utomlands. Läs mer om det här.

Möjlighet att lägga till en Cambridgeexamen på ditt CV

Att kunna flera språk är viktigt på en internationell arbetsmarknad. Med bra språkkunskaper känner du dig säkrare i internationella möten och har en fördel på arbetsmarknaden. När du väljer den högsta engelskakursen (nivå 3) får du också möjlighet att förbereda dig för att ta ett Cambridge Certificate of Advanced English. Andénska gymnasiet står för halva kostnaden för certifikatet till alla elever som läst engelska på högsta nivå med god närvaro och som bedöms ha goda chanser att klara provet.

Med en Cambrideexamen på ditt CV får du en stämpel på att din engelska håller en hög internationell nivå, vilket ger dig goda möjligheter att söka utbildningar över hela världen. Certifikaten accepteras av tiotusentals universitet, arbetsgivare och regeringar.

Publicerad: 2024-05-23 09.23
Senast uppdaterad: 2024-05-23 09.30
Dela sida: