Svenska skolan i utlandet

Plugga en termin i London, Madrid eller Paris.

Att plugga en termin utomlands är en upplevelse för livet och en ovärderlig erfarenhet. Som elev på Andénska gymnasiet erbjuds du möjligheten att studera en termin utomlands på Svenska Skolan.

Du kan ansöka om att få göra en termin under år 2 i London, Madrid eller Paris. På Svenska Skolan i utlandet läser du samma kurser som du skulle läst hemma. Det betyder att du inte behöver förlänga din gymnasieutbildning. Undervisningen är på svenska och betygen sätts enligt svenska kriterier.

Med världen som läroplats

Under utlandsterminen bor du i värdfamilj och får därmed möjlighet till att träna på språket och ta till dig landets traditioner. Utlandsvistelsen kommer att ge dig erfarenhet om hur andra kulturer fungerar och du kommer att känna dig mer säker i internationella sammanhang. Språket utvecklas utomlands på ett sätt som är svårt att göra hemma.

Förutom att förbättra dina språkkunskaper så upplever många utlandsstudenter att de utvecklas genom att bli mer säkra och självständiga. Dessutom är det förstås en ovärderlig merit på ditt CV att ha bott och studerat utomlands.

Ansök genom att berätta om dig själv

Andénska gymnasiet står för kostnaden för skolan i utlandet men som familj behöver ni betala för resan och kostnaden för att bo i värdfamilj. Du kan ansöka om inackordningstillägg hos din hemkommun. Observera att eftersom Storbritannien inte längre är med i EU får man inget studiemedel (CSN) när man studerar där.

Eftersom det finns ett begränsat antal platser behöver du gå igenom en ansökningsprocess. Bland annat behöver du skriva ett personligt brev och berätta om dina egenskaper, intressen och varför du vill studera utomlands.

Logo på svenska skolan i madrid
logog för svenska skolan i London
Publicerad: 2024-05-23 09.23
Senast uppdaterad: 2024-07-08 16.20
Dela sida: