Projektled dig själv och andra

För att nå dina mål behöver du veta vad du är bra på och vad du vill bli bättre på. Alla har sin egen personlighet, men man kan lära sig att sätta mål, prioritera och vara effektiv utan stress. Under projektveckorna tränar vi på detta, och det kommer att vara användbart både i skolan och utanför.

När du är en del av ett team är det också viktigt att vara flexibel, öppen för samarbete, bidra till arbetet och ta ansvar. Vi lär dig argumentera för det du tycker är viktigt men också att kompromissa. Det här är grunden till att kunna leda både dig själv och andra. Under våra projekt kommer du att få pröva på olika roller i en grupp. Kanske tycker du att det är intressant att stötta och leda andra? Eller så föredrar du en mer praktisk och utförande roll?

Oavsett så kommer du få med dig viktiga lärdomar om hur det är att leda och arbeta i en grupp. Förmågor som är viktiga oavsett om du ska studera vidare eller börja jobba direkt efter gymnasiet. Formulärets överkant

Vad är projektledning?

Projekt kan vara så mycket! Alla projekt börjar med ett behov. Någonting ska göras eller utvecklas. I slutändan är målet att uppnå något konkret, till exempel ett affärsmål eller skapad nytta för verksamheten. Projektledning innebär helt enkelt att man är ansvarig för att planera, organisera och leda ett projekt från start till slut.

Projektledning är viktigt för alla företag och växer inom många branscher. Bland annat reklam, produktutveckling, IT, bygg, evenemang, infrastruktur och energi.

Från idé till verklighet

På Andénska gymnasiet får du en grundläggande projektledarutbildning redan under introduktionsperioden. Under gymnasietiden fyller vi på med projektledningskunskap steg för steg. Du får även lära dig och träna på att presentera projektets resultat. Det kan till exempel ske genom en utställning, film, webbsajt, redovisning eller debatt.

Projektveckor – så funkar det

Varje termin arrangerar vi två så kallade projektveckor. Eleverna arbetar i mindre grupper för att tillsammans planera och genomföra olika projekt. Veckorna inleds med en stimulerande projektstart för att ge dig kunskap och inspiration. I början är uppdragen tydliga med mycket stöd och fasta ramar, men med tiden blir det mer fri och komplex problemlösning. Oftast är projekten skarpa case från några av våra samarbetspartners. Du får alltså chansen att lära genom att arbeta med utmaningar hämtade från verkligheten.

IPMA

På Andénska gymnasiet får du lära dig att projektleda dig själv och andra. På så sätt får du kompetens som efterfrågas på dagens arbetsmarknad.

Hos oss får du träna på att planera, genomföra och utvärdera arbeten tillsammans med andra.

Publicerad: 2024-05-23 09.36
Senast uppdaterad: 2024-05-23 10.24
Dela sida: