Ny YH-utbildning på Campus Mölndal med start HT 2019

Idag, tisdag 29 januari 2019, presenterade Myndigheten för yrkeshögskolan vilka YH-utbildningar som beviljats att starta under 2019.

Myndigheten för yrkeshögskolan fick under hösten in 1 105 st ansökningar från utbildningsanordnare runt om i landet. Totalt beviljades 496 utbildningar, varav Campus Mölndal kan berätta att vi till hösten 2019 nu även kan erbjuda YH-utbildningen .NET- och webbutvecklare.

Funderar du eller någon du känner gå en yrkeshögskoleutbildning hos Campus Mölndal? Håll utkik, ansökningsperioden pågår 15 februari till och med 15 maj.

Yrkeshögskoleutbildningar med start hösten 2019

.NET- och webbutvecklare
För dig som utbildar dig till .NET- och webbutvecklare kommer det finnas gott om jobb att söka efter examen. Efterfrågan på programmerare är enorm och det finns många olika typer av uppdrag att söka. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av IT för att gå den här utbildningen. Campus Mölndal erbjuder en behörighetsgivande förutbildning, BFU, som täcker de två gymnasiekurser som krävs för att vara behörig till utbildningen. Efter BFU:n är du garanterad en plats på YH-utbildningen. Läs mer här »

Aktiveringspedagog inom LSS
En utbildning för dig som vill göra vardagen mer aktiv och meningsfull för personer med särskilda behov. YH-utbildningen passar dig som har yrkeserfarenhet från t.ex. boende med särskild service, korttidsboende, daglig verksamhet, särskoleverksamhet eller liknande. Efter YH-utbildningen kan du jobba som bland annat aktiveringspedagog, stödpedagog, specialassistent eller resurspedagog. Läs mer här »

IT-projektledare
Är du kommunikativ och har lätt för att samarbeta? Eller ser du dig själv som expert på att leda projekt inom IT i framtiden? Då är det här YH-utbildningen för dig. I din kommande yrkesroll som IT-projektledare kommer du arbeta tillsammans med ett team med att ta fram kundanpassade IT-lösningar. Du behöver inte vara expert på IT, men du kommer bli expert på att leda projekt inom IT. Läs mer här »

Java- och webbutvecklare
I din kommande yrkesroll som Java- och webbutvecklare kommer du att ha ett kreativt yrke där resultatet av ditt arbete kommer ha stor betydelse för de som använder IT-systemen du utvecklar. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av IT för att gå den här utbildningen. Campus Mölndal erbjuder en behörighetsgivande förutbildning, BFU, som täcker de två gymnasiekurser som krävs för att vara behörig till utbildningen. Efter avklarad BFU är du garanterad en plats på YH-utbildningen. Läs mer här »

Moln- och virtualiseringsspecialist
Utbilda dig för att jobba i en spännande framtidsbransch inom IT. På YH-utbildningen lär du dig att skapa både virtuella nätverk och att sätta upp fysiska nätverk med kablar och annan hårdvara. Efter din examen kommer du kunna arbeta med bland annat att bygga kostnadseffektiva och smarta IT-miljöer, nätverksarkitektur och IT-säkerhet. Campus Mölndal erbjuder en behörighetsgivande förutbildning, BFU, som täcker de två gymnasiekurser som krävs för att vara behörig till utbildningen. Efter avklarad BFU är du garanterad en plats på YH-utbildningen. Läs mer här »

Specialiserad studiehandledare på modersmål
Det här är utbildningen för dig som kan arabiska, somaliska, farsi, nord-kurdiska, kurmanji, dari eller tigrinja och vill stötta elever som är nya i Sverige. Som specialiserad studiehandledare på modersmål kommer du vara en viktig länk mellan elever, föräldrar, lärare och annan personal i skolan. Du kommer efter din utbildning kunna jobba som specialiserad studiehandledare från förskola till vuxenutbildning. Läs mer här »

Campus Mölndal samlar all vuxenutbildning i Mölndals stad. Vi erbjuder utbildningar på alla nivåer - från kurser motsvarande grundskola, till eftergymnasial nivå i form av yrkeshögskola. Du kan också få råd, information och stöd i planering av dina studier av våra studie- och yrkesvägledare. För företag och organisationer erbjuder Campus Mölndal anpassade och flexibla uppdragsutbildningar.


Visst låter det intressant att läsa en YH-utbildning? 15 februari 2019 öppnar vi ansökan för utbildningar med start HT-2019.

Klicka här för att läsa mer och se vilka utbildningar vi erbjuder.

Dela på:

Senast uppdaterad