En yrkesmässa för hela Västsverige

Framtid Mölndal är en yrkesmässa för hela Västsverige med ett 60-tal utställande företag och verksamheter samt 25 föredrag i Speakers Corner.

Ta chansen att nätverka med 60 företag och verksamheter i Mölndal och regionen som väntar på att få träffa dig. Flera av dem vill dessutom prata rekrytering så förbered ditt CV och kom till mässan på tisdag 9 april.

Under eftermiddagen, 9 april, från kl. 14.00, är Framtid Mölndal öppet för vuxenstuderande, arbetssökande och allmänheten. Yrkesmässan Framtid Mölndal hålls på den nyöppnade Åbymässan.

Det är en fantastisk möjlighet för de studerande att möta yrkesverksamma och få en inblick i vilka yrken och branscher det finns.
- Anna Karlsson, projektledare och enhetschef Vägledning Campus Mölndal i Mölndals stad

60 utställare möter stadens invånare

Framtid Mölndal är yrkesmässan där 60 st företag och verksamheter i Mölndal, regionen och invånarna har chans att träffas.

Syftet med Framtid Mölndal är att nå ut till alla som står i en situation att välja nya vägar i sitt yrkesliv. De som studerar kan få chansen att inspireras till att ta ett nytt steg i arbetslivet. Genom Framtid Mölndal kan alla medborgare i vår region uppmärksammas på nya möjligheter i det livslånga lärandet.

Under hela mässdagen kommer det finnas olika talare på plats i Speakers Corner. Några av dem ser du nedan.

• Johan Trouvé, VD Västsvenska handelskammaren
• Carina Kloek-Malmsten, Näringslivschef Mölndals stad
• Jens Holm, Förvaltningschef Utbildningsförvaltningen, Mölndals stad
• Eva-Lena Albihn, Vice VD, Business Region Gothenburg
• Ann-Sofie Lind, Sveriges byggindustrier
• Försvarsmakten
• Pontus De Salareff Klarén, Fritidslots, Mölndals stad
• Hinda Mohamud, SYV Konsult, Bridge
• Polisen
• Kriminalvården

Bristen på kompetens och arbetskraft blir alltmer påtaglig, inte minst för alla oss som verkar i storstadsregionen Göteborg. Det har förvisso alltid varit en utmaning att hitta den vassa spets­kompetensen som ska ta oss in i framtiden. Nytt är nu att även den kompetens vi alltid behövt och kommer att behöva är svår att hitta på arbetsmarknaden. Samtidigt vet vi att den unga generationens bild av arbetsmarknaden är minst sagt luddig, bortsett från att alla vill arbeta på Google och Spotify. Framtid Mölndal blir då ett mycket viktigt fönster mot framtiden för våra kommande medarbetare.
- Håkan Ahlström, Stadsdirektör Mölndals stad

Samarbete mellan flera förvaltningar

– Framtid Mölndal är i år ett samarbete mellan Utbildningsförvaltningen, Skolförvaltningen och Näringslivsenheten i Mölndals stad i samverkan med
Arbetsförmedlingen och Härryda kommun.

Vi ser positiva effekter av ett samarbete mellan utbildning och näringsliv där både näringslivet och eleverna kan få ut erfarenheter och kunskaper inför framtiden
- Anna Karlsson, projektledare och enhetschef Vägledning Campus Mölndal i Mölndals stad

Framtid Mölndal är en kostnadsfri mässa både för utställare och besökare.

Välkommen!

 

Har du inte kollat in vårt Facebook evenemang än?
I vårt evenemang får du den absolut senaste informationen samt kan bjuda in dina vänner.

Klicka här för att komma till vårt Facebook-evenemang.

Dela på:

Senast uppdaterad