YH-utbildningar öppnar för sen ansökan

15 maj stängde vår ordinarie ansökan till våra yrkeshögskole­utbildningar. Nu öppnar vi upp för sen ansökan till flera av våra utbildningar vilket ger dig möjlighet att söka en utbildning som ger dig rätt kompetens för arbetslivet.

Sen ansökan - Vad händer nu?

Som det ser ut i dagsläget är några utbildningar fyllda, men några av utbildningarna har fortfarande platser kvar. Trots att en utbildning är fylld så kan det vara så att någon tackar nej till sin erbjudna plats efter att antagningsbeskedet skickats ut. Från och med tisdag 21 maj kommer du att kunna skicka in en sen ansökan.

Möjlighet att skicka in sen ansökan är öppen till utbildningsplatserna är fyllda eller till och med 31 augusti.

Skicka in din ansökan omgående för att ha chans att få en plats på just din drömutbildning.

Vad menas med sen ansökan?

Sen ansökan innebär att din ansökan kommer att behandlas i kronologisk ordning utifrån när ansökan är att betrakta som komplett och samtliga ansökningshandlingar är bifogade md din ansökan. Du behöver alltså färdigställa och avsluta din ansökan för att den ska hamna i kön med sena ansökningar. Det räcker inte med att påbörja din ansökan.

När du skickat in din sena ansökan kommer den behandlas i kronologisk ordning och i mån av plats. Du kommer få besked om du får en plats på utbildningen i mitten av augusti.

Du kan söka följande utbildningar

.NET- och webbutvecklare
Efter din utbildning till .NET- och webbutvecklare finns det gott om jobb att söka efter examen. Du behöver inte programmerings­erfarenhet för att gå den här utbildningen, vi erbjuder en behörighetsgivande förutbildning.

Läs mer om och ansök till .Net- och webbutvecklare

Aktiveringspedagog inom LSS
En utbildning för dig som vill göra vardagen mer aktiv och meningsfull för personer i behov av särskilt stöd. YH-utbildningen passar dig som har yrkeserfarenhet från t.ex. boende med särskild service, korttidsboende, daglig verksamhet, särskoleverksamhet eller liknande.

Läs mer om och ansök till aktiveringspedagog inom LSS

IT-projektledare
Ser du dig själv som expert på att leda projekt inom IT i framtiden? Då är det här YH-utbildningen för dig. Du behöver inte vara expert på IT, men du kommer bli expert på att leda projekt inom IT.

Läs mer om och ansök till it-projektledare

Java- och webbutvecklare
Att jobba som Java- och webbutvecklare är kreativt och resultatet av ditt arbete kommer ha stor betydelse för de som använder IT-systemen du utvecklar. Du behöver inte programmeringserfarenhet för att gå den här utbildningen, vi erbjuder en behörighetsgivande förutbildning.

Läs mer om och ansök till java- och webbutvecklare

Moln- och virtualiseringsspecialist
Lär dig att skapa både virtuella nätverk och att sätta upp fysiska nätverk med kablar och annan hårdvara. Efter din examen kommer du kunna arbeta med bland annat att bygga kostnadseffektiva och smarta IT-miljöer, nätverksarkitektur och IT-säkerhet.

Läs mer om och ansök till moln- och virtualiseringsspecialist

Specialiserad studiehandledare på modersmål
Utbildningen för dig som har goda kunskaper i svenska men även talar arabiska, somaliska, farsi, kurmanji, dari eller tigrinja och vill stötta elever som är nya i Sverige. Som specialiserad studiehandledare på modersmål kommer du vara en viktig länk mellan elever, föräldrar, lärare och annan personal i skolan.

Läs mer om och ansök till specialiserad studiehandledare på modersmål


Vill du veta mer om våra yrkeshögskoleutbildningar?

Vad är en yrkeshögskoleutbildning och vilka utbildningar erbjuder vi?


Dela på:

Senast uppdaterad