En tidigare Moln- och virtualiseringsspecialist tittar mot kameran medan han sitter i sin kontorsstol.

Fyra frågor till Patrik Lindblad, AID Solutions

Patrik Lindblad har tidigare studerat på Yrkeshögskolan Campus Mölndal. I denna intervju berättar han vad som fick honom att söka, vad han gör idag och varför han rekommenderar utbildningen för andra.

Från studerande till att drifta och supporta 300 företag

1. Du har läst utbildningen Moln- och virtualiseringsspecialist. Vad gjorde att du sökte?

- Jag kom från casinobranschen och sedan blev jag spelansvarig i förbutiken på Coop, men jag kände att det var dags att byta bransch, att sadla om. Jag har alltid varit intresserad av IT i alla dess former och när jag såg att det ingick både AWS samt Azure i utbildningen så kändes det självklart att söka.

2. Varför ska man söka utbildningen?

- IT är väldigt brett och i Moln- och virtualiseringsutbildningen får du en bra grundplatta som du har stor nytta av, oavsett vilken arbetsplats du kommer hamna på. Inget företag är det andra likt, hos varje arbetsgivare får du lära dig just deras processer – men du har en bra grund med dig från utbildningen.

3. Vad är bra med Yrkeshögskolan Campus Mölndal?

- Skolan ligger rätt i tiden, har utbildningar som marknaden efterfrågar och har ett nära samarbete med näringslivet. Jag satt i ledningsgruppen som klassrepresentant och företagen i ledningsgruppen är väldigt aktiva och engagerade i att bidra till utveckling av utbildningen.

4. Vad gör du idag?

- Idag arbetar jag som Business Area Manager på AID Solutions. Vi är en IT-partner som fokuserar på IT-säkerhet samt supportar och driftar cirka 300 företag i framför allt Azure men också en liten del i AWS samt i våra egna datahallar. Jag kände ganska snabbt att jag ville ha mer personkontakt och gled in mer och mer på rådgivning och sälj. Tack vare min utbildning så förstår jag snabbt vad kunderna efterfrågar och kan samtidigt säkerställa teknisk kompetens hos våra blivande konsulter.

Läs mer och ansök till utbildningen Moln- och virtualiseringsspecialist.

Dela på:

Senast uppdaterad