Framtid Mölndal – en digital yrkesmässa

Nu slås portarna upp för Framtid Mölndal. I år blir mässan helt digital.

 Framtid Mölndal pågår mellan den 13 till 15 april och på vår hemsida kan du ta del av filmer, information och tips från företag i olika branscher i Mölndal och Västra Götaland. Företagen har själva skapat filmerna för att ge dig en inblick i hur de arbetar och vilka olika yrkesroller som finns.

Vi är otroligt exalterade över att kunna vara tillbaka i detta digitala format. Förra året var vi tvungna att ställa in på grund av den rådande pandemin men nu är vi tillbaka och inget kan stoppa oss i år, säger Anna Karlsson, projektledare och enhetschef för Vägledning Campus Mölndal.

En yrkesmässa för alla

I vanliga fall arrangeras Framtid Mölndal på Åbymässan. Medverkar gör företag och mässan är gratis för både utställare och besökare. Alla Mölndals stads elever i årskurs 8 och 9 deltar på mässan.

Framtid Mölndal är en yrkesmässa där alla kan ta del och få en inblick i vilka olika branscher och yrken som finns i området. Det är en perfekt möjlighet att få lite kött på benen om du funderar på ett karriärbyte. Mässan pågår i tre dagar och den första dagen har vi lite mer fokus på eleverna i årskurs 8 och 9. Eleverna kommer bland annat ha möjligheten att chatta med gymnasieskolornas rektorer, delta i ett quiz och själva se vilka yrken som kan passa dem, berättar Anna."

Chatta med Polisen

Utöver att ta del av de filmer som olika företag har gjort finns det också möjlighet att chatta med både företag och studie- och yrkesvägledare.

Vi är så glada över att så många företag har velat delta även när mässan blir digital. Vi har också företag som sitter med i vår chatt och är redo att svara på frågor som besökarna kan tänkas ha. Under vissa dagar kommer du exempelvis kunna chatta direkt med Polisen, SMHI och Yrkeshögskolan Campus Mölndal med flera. Det är fantastiskt att se så många vilja vara med och påverka framtiden, avslutar Anna.

Vill du veta mer om Framtid Mölndal eller delta under mässan? Besök vår hemsida:

Dela på:

Senast uppdaterad