4 frågor till Star Republic

Jenny von Sydow arbetar som Team Manager och Account Manager hos Star Republic, ett av företaget som sitter med i ledningsgruppen för .NET-utbildningen på Campus Mölndal.

Vilka egenskaper ska en bra .NET-utvecklare ha?

Det är viktigt för oss att man har ett driv och en vilja att lära sig mer. Att man inte är rädd för att fråga och lära sig av sina kollegor – var prestigelös! Det är också viktigt att fokusera på det kunden behöver och det som skapar nytta för dem. Att vara kreativ och komma med egna idéer, så vi kan hitta den bästa lösningen för våra kunder.

Får man jobb efter LIA:n?

Det är inte helt säkert att man får jobb hos oss efter en LIA, men det är stor chans för det. Under LIA:n har man möjlighet att visa vad man kan. Vi förväntar oss inte att man ska vara expert från början, men det är viktigt att man har engagemang och drivet att utvecklas.

Behövs det mer tjejer i IT-branschen?

Hade vi fått in mer tjejer i branschen så hade det gett fler infallsvinklar, fler idéer och fler sätt att samarbeta. När vi har bredd och olika personer i våra team så blir det mer kreativt och bättre lösningar. Det är viktigt för oss!

Varför är ni med i ledningsgruppen för .NET-utbildningen?

Vi får chansen att påverka utbildningen, träffa andra från branschen och komma med input utifrån vad vårt företag behöver. Vi kan hitta nya talanger och introducera dem till arbetslivet. Vi gillar även att ta emot studerande på LIA.

Du kan se hela intervjun med Star Republic i filmen nedan.

Dela på:

Senast uppdaterad