Möt Madeleine – Vår huvudlärare på ”IT-projektledare”

Med en utbildning till IT-projektledare får du en bra ingång till IT-branschen med stora karriärs- och utvecklingsmöjligheter. Madeleine är huvudlärare på IT-projektledarutbildningen och intygar att detta är en verklig framtidsbransch.

Madeleine är i grunden ekonom och har därefter byggt på med utbildning inom beteendevetenskap. Hon har stor erfarenhet och har arbetat som organisationskonsult under de senaste 21 åren, främst inom tre branscher: IT (sedan 1984), utbildning och fordon. Sedan 2018 är hon huvudlärare för alla de icke-tekniska ämnena på vår IT-projektledarutbildning.

Som utbildare handlar det om att ge de studerande nya kunskaper men även självförtroendet att kunna stå stadigt och förmågan att leda sig själv. Det gör vi genom föreläsningar, övningar och reflektion samt via gästföreläsare från näringslivet, berättar Madeleine.

Utbildar stabila ledare

De kurser som ingår i IT-projektledarutbildningen ger en god grund för att bli en bra IT-projektledare. I yrkesrollen behövs en helhetssyn, analytisk förmåga och förmåga att förstå hur olika saker påverkar varandra, till exempel hur något såsom att införa nya system påverkar gruppen.

En god IT-projektledare förstår sin roll och finns där för att leda och guida individer, teamet eller kunden på rätt väg. Du ska vara en ledare som ständigt underlättar, förbättrar och aldrig slutar utvecklas, menar Madeleine.

Lyhörda och engagerade

Yrkeshögskolan Campus Mölndal har drivit utbildningen IT-projektledare i över tre år och mycket tid läggs på att säkra kvalitén och att ge både de som studerar och de som undervisar bra förutsättningar.

Campus Mölndal är kvalitetsmedvetna och ligger ljusår före andra yrkeshögskolor! Jag uppskattar verkligen engagemanget - speciellt från utbildningsledaren. Samarbetet är bra och personalen på skolan är lyhörda. Skolan drivs av långsiktighet och kontinuitet vilket gör mig trygg. Jag känner att det vi skapar tillsammans är meningsfullt och hoppas att utbildningen kommer att finnas kvar över tid. Campus Mölndal är väldigt angelägna om att det ska bli en riktigt bra utbildning för de som går den, avslutar Madeleine.

Läs mer och ansök till utbildningen via länken nedan:

Sara Wickenberg
Enhetschef Yrkeshögskolan
0728-62 53 65
sara.wickenberg@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad