Nya karriärer i sikte för studerande på Moln- och virtualiseringsspecialist

Joel och Natalie har båda haft tidigare yrkesliv men sadlar nu om för att satsa långsiktigt inom IT-branschen.

Joel Strömvall studerar just nu sitt första år på utbildningen Moln- och virtualiseringsspecialist. I sju år har han arbetat som kock, men när coronapandemin slog hårt mot restaurangerna bestämde han sig för att byta karriär och satsa på vad han själv kallar en framtidsbransch.

Vad fick dig att söka utbildningen Moln- och virtualiseringsspecialist?

IT-branschen är under ständig utveckling och kommer ha ett stort anställningsbehov de kommande åren, dessutom med en lockande ingångslön, berättar Joel.

Efter utbildningen vill han arbeta med IT-säkerhet, ett område som kräver gedigen kunskap om företagens virtuella IT-miljöer.

Jag är kreativ och gillar problemlösning, två egenskaper som kan vara till nytta i yrket, tror Joel.

En annan som fastnat för IT-branschen är Natalie Källsbo. Efter några år i yrkeslivet väljer hon i stället att satsa på sitt intresse för IT och teknik och läser nu sitt första år på Moln- och virtualiseringsspecialist.

Vad fick dig att välja just en yrkeshögskoleutbildning på Campus Mölndal?

Jag har alltid varit nyfiken och har på egen hand labbat med både webbdesign och programmering. Campus Mölndal erbjuder en YH-utbildning som på bara två år ger mig den grunden som krävs för att ta klivet in i IT-branschen.

Tidigare arbetade Natalie som verkstadscoach inom fordonsbranschen, nu byter hon riktning och satsar på en karriär inom IT.

LIA-perioden var en stor anledning till att jag sökte, det ger oss studerande möjligheten att utveckla våra kunskaper i en verklig miljö och knyta kontakter i arbetslivet, berättar Natalie.

Efter utbildningen vill hon jobba som molnspecialist och drömmer om att på sikt få driva ett eget företag.

Att få arbeta för sig själv skulle vara en kul utmaning, samtidigt ändrar man sig nästan hela tiden och varje vecka blir jag inspirerad och tänker i nya jobb-banor, fortsätter Natalie.

Är du intresserad av att bli Moln- och virtualiseringsspecialist?

Läs mer om utbildningen och hur du ansöker här på vår hemsida:

Jennie Efraimsson
Utbildningsledare, Moln- och virtualiseringsspecialist
070-781 65 36
jennie.efraimsson@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad