Från vården till systemutvecklare

Yrkeshögskolan växer och fler och fler upptäcker vilken smidig utbildningsform den erbjuder. I denna intervju, av Exsolve, får ni inblick i Malin Sommars nya karriär, via Javautvecklar-utbildning på Yrkeshögskolan Campus Mölndal.

Idag arbetar Malin som systemutvecklare på Exsolve, ett företag som hjälper andra företag att påbörja sin digitala transformationsresa. De arbetar med att effektivisera digitala arbetsplatser med hjälp av digital strategi, systemutveckling och utbildning.

Tjena! Mitt namn är Malin Sommar och jag har arbetat som Administratör och Systemutvecklare hos Exsolve i ett år. Jag är 24 vårar fyllda och bor tillsammans med min sambo, hund och 3 fåglar i en liten lägenhet i Mölnlycke.

Innan min tid på Exsolve arbetade jag inom vården och som teknisk kundsupport, detta tills jag bestämde mig för att utbilda mig till Systemutvecklare. Nu några år senare är jag här och kunde inte vara nöjdare med mitt beslut, berättar Malin.

Malin beskrivs idag som Exsolves klippa när det kommer till systemutveckling. Hon arbetar med att utveckla och underhålla produkter och tjänster, men också med vissa administrativa uppgifter. Hon har ett öga för färg och form och levererar alltid grafiskt snygga lösningar.

Men Malin, vad gör du efter jobbet?

Efter 8 arbetstimmar framför datorskärmen så finns det ju inget man ser fram emot mer än att sitta kvar där ett par timmar till. Jag har alltid varit en spelfantast och det är jag än idag, en stor del av min fritid går till att spela med mina vänner eller att mysa framför ett single-player spel. Förutom spelandet spenderar jag mycket tid tillsammans med mina djur och har ett stort intresse för tatueringar.

Vad klarar du dig inte utan?

Musik och poddar.

Berätta en fun-fact om dig:

Jag brukade vara riktigt grym på bågskytte!

Vill du läsa till Javautvecklare?

Mer information om utbildningen och hur du ansöker finns här på vår hemsida:

Vill du läsa veta mer om företaget som Malin jobbar på idag? Mer information finns på deras hemsida:

Publicerad: 2022-08-26 13.50
Senast uppdaterad: 2023-02-13 08.35
Dela sida: