Lärare som engagerar sig

Få saker motiverar studerande lika mycket som en engagerad lärare. En av dessa lärare är Marcus Medina, en av våra två huvudlärare i utbildningen Cloudutvecklare.

Marcus har haft ett stort intresse för programmering sedan han var 14 år och det hela började med att hans storebröder tog hem en dator från skolan. Marcus märkte ganska snart hur spännande det var att kunna prata med datorn genom att skriva kommandon.

Att lära sig programmering ger så många möjligheter! En grundutbildning på yrkeshögskolan är första steget och sen när du väl kommit ut i arbetslivet kan du fortsätta utvecklas i en riktning som intresserar dig. Nu för tiden ligger det mesta i molnet vilket gör att en utbildning till cloudutvecklare är ett bra yrkesval, säger Marcus.

Varför blev du lärare?

Jag tycker om att hjälpa andra och se dem utvecklas och som programmerare motiveras jag av problemlösning. Alla lär sig på olika sätt och jag ser det som en rolig utmaning att hitta rätt sätt att förklara för varje individ.

Varför valde du att arbeta för Campus Mölndal?

Det är så trevlig stämning på skolan. Personalen är engagerad och mån om att det ska gå bra för de studerande. Behöver någon extra stöd är skolan beredd att sätta in resurser. De har en bra struktur och mitt samarbete med utbildningsledare Annika Lund fungerar väldigt bra.

Annika instämmer att samarbetet med Marcus fungerar utmärkt och menar att anledningen till detta är att de delar engagemanget för att de studerande ska lyckas.

Det som karaktäriserar Marcus som lärare är ett otroligt engagemang, tillgänglighet och en prestigelös hållning i sin roll som lärare, menar Annika.

Uppskattad av studerande

Det är dock inte bara Marcus kollegor som uppskattar honom. Flera av hans studerande kan intyga att han är omtyckt som lärare.

Marcus är en fantastisk lärare som har hjälpt mig att förstå programmering trots att jag inte hade någon erfarenhet sen tidigare.

Marcus är väldigt kunnig inom programmering, pedagogisk och insatt. Han har ett stort intresse för området och en personlig touch på sitt kursmaterial.Marcus är otroligt hjälpsam.

Han ger uppmuntrande och stärkande feedback och lägger stort engagemang vid att det ska gå bra för oss.

Publicerad: 2022-08-26 14.49
Senast uppdaterad: 2022-08-26 14.49
Dela sida: