Skickliga utbildare lär framtidens IT-projektledare att driva lyckade projekt

Madeleine Andrén är en av två utbildare på Yrkeshögskolan Campus Mölndals utbildning IT-projektledare. Med över 25 års erfarenhet från IT-branschen undervisar hon i bland annat projektmetodik, affärsmannaskap och ledarskap.

Varför har du valt att undervisa på Yrkeshögskolan Campus Mölndal?

Det är fantastisk stimulerande och roligt att få undervisa på en YH-utbildning, det finns ett tempo och en puls här, berättar Madeleine. De studerande har ett tydligt mål med utbildningen och vi får vägleda dem in i en yrkesroll.

Att Madeleine har jobbat länge i IT- branschen har hon stor nytta av i rollen som utbildare.

Den livserfarenhet som jag fått med mig från min karriär har jag användning av i min undervisning. Jag kan bottna teorier med erfarenheter och exempel från verkligheten, det hjälper den studerande att förstå sammanhang och adderar djup till den kunskap som vi lär ut, menar Madeleine och fortsätter.

Som utbildare ger vi verktygen att tänka strategiskt och leda dig själv och en grupp genom projektets upp- och nedgångar. I stället för att sitta still i klassrummet, jobbar vi tillsammans genom övningar och reflektion.

Lisa Schwartz är en av de som studerat IT-projektledare på YH Campus Mölndal och som kort efter utbildningen blev erbjuden en tjänst som Customer Success Manager för Idnet.

En kvinna ler mot kameran under ett samtal med en annan person.

Vilka erfarenheter bär du med dig från Madeleines undervisning?

I mitt yrke får jag stor användning och faller ofta tillbaka på det vi fått lära oss i kurserna. Madeleines gedigna erfarenhet från branschen och hennes brinnande engagemang gör henne till en stor tillgång på utbildningen. Hon vill att vi ska lyckas i våra yrkesliv och driva framgångsrika projekt, den inställningen och entusiasmen löper som en röd tråd genom hennes undervisning, berättar Lisa.

Publicerad: 2022-08-26 14.16
Senast uppdaterad: 2022-08-26 14.16
Dela sida: