Värdefulla relationer skapas med företag i branschen

Det kommer förmodligen inte som en nyhet att yrkeshögskolan ger goda möjligheter inför ett framtida yrkesliv. På utbildningen Cloudutvecklare skapas värdefulla relationer mellan de som studerar och företagen i branschen.

Philip Nilsson arbetar som konsultchef på IT-företaget Fujitsu och är en av representanterna från arbetslivet som sitter med i en av ledningsgrupperna för IT-utbildningarna.

Vilka fördelar ser du med ert samarbete med Yrkeshögskolan Campus Mölndal?

Det är viktigt för oss att få vara med och forma framtidens kompetens. IT-branschen är snabbfotad med ny teknik på marknaden. Campus Mölndals utbildningar är värdefulla eftersom de matchar arbetsmarknadens behov, berättar Philip.

Vi har två studerande som gör sin LIA hos oss just nu för att fördjupa sina kunskaper ytterligare. Hos oss får de arbeta med konkreta uppgifter och vi fungerar som en förlängning av utbildningen. Det ger ett bra utbyte, den som studerar får omsätta sina teoretiska kunskaper i ett mer praktiskt sammanhang. Samtidigt ser vi utbildningens LIA som en av våra viktigaste rekryteringsvägar och ger oss som företag möjligheter att fånga upp kompetens i ett tidigt stadium, avslutar Philip.

Närbild på en kvinna som ler mot kameran.

Hilda Olofsdotter är en av de studerande som redan under utbildningen blev erbjuden en anställning. Hon läste då utbildningen .NET-utvecklare och arbetar idag som fullstackutvecklare för ett IT-företag. ”Jag är kreativ, det får jag användning av i mitt jobb som utvecklare”.

Vad har du fått med dig från din yrkeshögskoleutbildning?

Att läsa en YH-utbildning på Campus Mölndal har kanske varit det viktigaste valet jag gjort. Utbildningen som jag gick lärde ut programspråket C# vilket också är en del av utbildningen Cloudutvecklare. På så sätt fick jag kunskaperna som gör att jag idag kan arbeta med bland annat molnlösningar, berättar Hilda. Innan min studietid arbetade jag med sömnad för ett skrädderi men har alltid haft ett intresse för programmering och problemlösning. Campus Mölndal erbjöd en IT-utbildning med relevant innehåll och som gav mig baskunskaperna som ledde till anställning. Jag trivdes jättebra på utbildningen och jag har till och med fått möjlighet att komma tillbaka för att gästföreläsa, vilket såklart är jättekul.

Publicerad: 2022-08-26 13.33
Senast uppdaterad: 2022-08-26 13.33
Dela sida: