En kugge i resan till en ny karriär

Rollen som utbildningsledare kan ibland vara utmanande men hos Campus Mölndal får man tid för de studerande och möjligheten att bygga långvariga relationer med lärare och samarbetspartners.

Annika Lund är utbildningsledare för YH-utbildningarna Cloudutvecklare och IT-projektledare. Hon har nu varit en del av Yrkeshögskolan Campus Mölndal i 3,5 år och har även varit utbildningsledare för utbildningarna Javautvecklare och .NET-utvecklare.

Bytte själv karriär

Yrkeshögskolan är den ledande och modernaste utbildningsformen och LIA (praktik) är en viktig nyckel till att det går så bra för utbildningsformen i allmänhet. Här kan man på en relativt kort tid gå från operasångare till .NET-utvecklare eller någon annan inriktning, beroende på vad man själv vill bli. Annika har själv gjort en liknande karriärsresa.

Jag har gjort flera svängar i min egen yrkeskarriär. Från transport och logistik, till inköp, försäljning och flera år som gymnasielärare. Att nu vara utbildningsledare är otroligt stimulerande då jag får vara en liten kugge i människors utveckling och resa till en ny karriär, säger Annika.

Vad utmärker Yrkeshögskolan Campus Mölndal?

Yrkeshögskolan har ett entreprenörstänk och erbjuder moderna utbildningar i nyrenoverade lokaler i kulturhistorisk miljö. Utbildningsledarna har alltid örat mot rälsen och ett finger i luften för att känna av vad arbetsmarknaden efterfrågar.

Vi förändrar, förbättrar och fördjupar utbildningarna kontinuerligt samt bygger långvariga relationer med våra lärare och samarbetspartners. Vi har stor respekt för vårt uppdrag och vilken roll vi spelar i den enskildes framgång. Vi ser alla studerande, vi är den lilla skolan med de stora musklerna. Det är häftigt, säger Annika.

Starka band med sina studerande

Annika menar att det roligaste med rollen är att få fortsätta hålla kontakten och se de studerandes framgångar på LinkedIn. Ibland får tidigare studerande komma tillbaka till skolan för att föreläsa och hjälpa nya studerande att förstå yrket de utbildar sig inom. Ibland blir skolans alumner även handledare på LIA eller återkommer till skolan som lärare.

Det som motiverar mig mest är ändå när en studerande efter en tid hör av sig för att berätta om att den fått en fast anställning. Kanske har det gått lite trögt och vi har haft kontakt långt efter examen men så leder intervjuerna äntligen till ett efterlängtat jobb, då är lyckan fullständig.

De allra flesta går ut direkt med en anställning efter examen, vissa får man hjälpa lite extra på traven, avslutar Annika.

Publicerad: 2023-01-31 14.02
Senast uppdaterad: 2023-02-17 10.08
Dela sida: