Nära samarbete med arbetslivet

I utbildningen Moln- och virtualiseringsspecialist läggs stort fokus på att kurserna anpassas efter det som arbetsmarknaden efterfrågar. Ledningsgruppens företag arbetar aktivt med att kunna erbjuda anställning efter din LIA-period.

Ett av dessa företag är Docuware, en IT-digitaliseringspartner som hjälper kunder med IT-infrastruktur såsom drift, support, hård- och mjukvara men även som strategisk partner i hur IT kan stötta verksamheten i företagets tillväxt och omvärldens tekniska förändringar.

Docuware har suttit med i ledningsgruppen för utbildningen Moln- och virtualiseringsspecialist sedan start och har anställt flera studerande under åren. Jonas Hagström, VD, ser flera fördelar med att sitta med i ledningsgruppen för YH-utbildningen. Delvis ger det dem möjlighet att vara med och påverka kursinnehållet så det alltid är i framkant med vad marknaden efterfrågar. Men det ger dem även en möjlighet att hjälpa studerande ut i arbetslivet.

Det som gör denna utbildning så bra är att man i det dagliga arbetet kommer i kontakt med nästan alla delar av kurserna. Utbildningen är relevant för yrkesrollen och ger en bra bredd och helhetsförståelse kring IT-infrastruktur, säger Jonas Hagström.

Utbildningar som leder till jobb

Det som utmärker YH-utbildningar är just att 80–90 procent av de studerande får jobb direkt efter att de avslutat sin utbildning. Att de företag som erbjuder LIA-platser är med och påverkar kursinnehållet gör att de kan garantera att de studerande har den kompetens som de faktiskt efterfrågar.

Vi har allt som oftast en ambition att personen som gör sin LIA hos oss ska glida över i en anställning efter deras LIA-period, säger Jonas Hagström.

Blev direkt en i gänget

En av våra studerande, Samuel, har nu varit ute på LIA hos Docuware sedan ett par månader tillbaka och menar att han direkt blev en i gänget.

Att få komma ut till Docuware och få arbeta med det man har pluggat är superkul! Jag trivs jättebra på min LIA-plats och jag blev redan från start varmt bemött av mina kollegor, säger Samuel.

Utöver utbildningen har Samuel även studerat på sin fritid för att kunna få den extra nischkunskap han själv efterfrågat. Han menar även att ta det egna ansvaret för att lära sig utöver kursinnehållet är något som gäller för alla utbildningar, särskilt om man vill specialisera sig inom ett område.

Mina framtidsplaner är nu att förhoppningsvis bli kvar på Docuware ett bra tag framöver. Jag hoppas även kunna hitta ett specifikt område som jag kan nischa in mig mer emot framöver, avslutar Samuel.

Sök till Moln- och virtualiseringsspecialist

Vill du läsa mer om utbildningen eller göra en ansökan? Besök utbildningssidan:

Publicerad: 2023-02-17 08.36
Senast uppdaterad: 2023-02-23 08.49
Dela sida: