Sök grundläggande och gymnasiala kurser

Vill du läsa en eller flera grundläggande eller gymnasiala kurser?

Hos Campus Mölndal väljer du själv om du vill läsa en eller flera kurser. Du kan även läsa på dagtid eller kvällstid. Vissa kurser kan du även läsa på distans eller med ett flexibelt upplägg.

Du ansöker till våra kurser via vår kurskatalog. Här kan du välja mellan både grundläggande och gymnasiala kurser.

Innan du gör en ansökan så måste du skapa ett studerandekonto (om du inte har ett konto sedan innan). Även detta gör du via vår kurskatalog.

Behöver du hjälp med ansökan kan du vända dig till någon av våra studie- och yrkesvägledare. Du hittar deras kontaktuppgifter via länken nedan.

Du kan läsa om våra aktuella ansökningsperioder i kurskatalogen. Tänk på att olika utbildningsformer har olika ansökningsperioder.

Sista ansökningsdag innebär sista dagen att ansöka till kurser vid Campus Mölndal. Det är även sista dagen att skicka in betyg till antagningen.

Antagningsbesked får du via mail några veckor efter sista ansökningsdagen. Om det är fler personer som har sökt en kurs än vad det finns platser sker en prioritering av de sökande. För att bli antagen till en utbildning måste du vara behörig. Personer med kortast utbildning prioriteras först.

Du får mejl några veckor innan du ska påbörja dina studier. Här får du ditt antagningsbesked och praktiskt information om din kursstart och dina studier. Du kommer även att bli kallad till ett obligatoriskt informationsmöte innan din kursstart. Detta gäller för alla som sökt grundläggande eller gymnasiala kurser.

Hos oss på Campus Mölndal kan du studera i olika studieformer: dagkurser, flex- och distansstudier.

Distansutbildningarna hålls utav Arena utbildning, medan dag- och flexkurserna läser du på Campus Mölndal. Gemensamt för alla tre studieformerna är att du måste vara studieaktiv under hela kurstiden, annars riskerar du att bli avbrottad från kursen.

Dagkurser

Dagkurser är till för dig som känner att du behöver mycket stöd och hjälp av din lärare. Du träffar din lärare i våra lokaler vid flera tillfällen i veckan för lektioner, gruppövningar och så vidare. Denna form passar också för dig som kan lägga tid på dina studier under dagtid. Utöver lektionerna får du räkna med att även studera en hel del på egen hand med egna uppgifter.

Flexkurser

Flexkurser är kurser som du delvis kan studera på distans. Men du är också välkommen att delta i gruppundervisning om du behöver hjälp.

Krav

För att läsa en flexkurs måste du ta eget ansvar för dina studier, ha god studieteknik och datorvana.

Kursintroduktion

Vid introduktionen för kursen får du information om innehåll och utformning. Du får också inloggningsuppgifter till skolans lärplattform. Det är obligatorisk närvaro vid introduktionen av en flexkurs vilket betyder att du måste vara på plats. Om du är frånvarande kommer du att avregistreras från kursen.

Planering och handledning

I början av kursen gör du en planering tillsammans med din lärare. Du måste vara aktiv i kursen genom att följa denna planering. Om du behöver stöd i dina studier erbjuder vi handledning.

Prov sker på plats i Campus Mölndals lokaler.

Distanskurser på Arena utbildning

Distansstudier innebär att du studerar självständigt med hjälp av en planering du får från din webblärare. Du har kontakt med din webblärare via lärplattformen och telefon. Kurserna avslutas med prov på plats på Arena utbildning.

För att lyckas med distansstudier krävs att du har god studievana och datorvana. Du hittar mer information om distansstudier här:

Relaterad information

EGET ANSVAR

Jag har läst flera olika kurser på Campus Mölndal och har trivts sedan första dagen. Ansvaret för att lära sig ligger på oss elever och gör också att man vill lära sig mera och studera vidare.

Alen Bejatovic

Dela på:

Senast uppdaterad