Ansök - Grundläggande och gymnasiala kurser

Du gör din ansökan via den digitala kurskatalogen under våra ansökningsperioder.

Innan du gör en ansökan så måste du skapa ett studerandekonto (om du inte har ett konto sedan innan). Även det görs via vår kurskatalog. Behöver du hjälp med ansökan kan du vända dig till någon av våra studie- och yrkesvägledare.

Ansökningsperiod och sista ansökningsdag

Sista ansökningsdag innebär sista dagen att ansöka till kurser vid Campus Mölndal. Det är även sista dagen att skicka in betyg till antagningen. I kurskatalogen och på första sidan på Campus Mölndal kan du läsa om våra aktuella ansökningsökningsperioder. Observera att olika utbildningsformer har olika ansökningsperioder.

Vad händer efter du ansökt?

Antagningsbesked får du via mail några veckor efter sista ansökningsdagen. Om det är fler personer som har sökt en kurs än vad det finns platser sker en prioritering av de sökande. För att bli antagen till en utbildning måste du vara behörig, personer med kortast utbildning prioriteras först.

Kursstart

Ditt antagningsbesked, praktisk information om kursstart och dina studier får du per mail några veckor innan du ska påbörja dina studier. Du kommer även att bli kallad till ett obligatoriskt informationsmöte innan kursstart om du har sökt grundläggande eller gymnasiala kurser.

Relaterad information:

EGET ANSVAR

Jag har läst flera olika kurser på Campus Mölndal och har trivts sedan första dagen. Ansvaret för att lära sig ligger på oss elever och gör också att man vill lära sig mera och studera vidare.

Alen Bejatovic

Arrow-right

RELATERAD INFORMATION

Arrow-right

Dela på:

Senast uppdaterad 2019-02-13 14.15