Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate

Framtid Mölndal 2019

Framtid Mölndal är mässan där företag och verksamheter i Mölndal och stadens medborgare har chans att träffas. Besökare för mässan kommer vara allt från högstadieelever som påbörjar sitt framtida yrkesval, vuxenstuderande som är intresserade av olika branscher och arbetssökande från arbetsförmedlingen samt allmänheten som kanske är nyfikna på företagen i regionen.

Hur startade det?

Vägledning Campus Mölndal, VCM, ligger i framkant i utvecklingen på många sätt i Sverige. De jobbar brett och erbjuder studie- och yrkesvägledning till alla Mölndal stads invånare. Mässan har under hösten 2018 bytt namn från Framtidsmässan till Framtid Mölndal.

Framtid Mölndal startades för fyra år sedan och då var det enbart yrken inom vård och omsorg som presenterades. Mässan utvecklades och sedan tre år tillbaka samverkar VCM med Näringslivsenheten i Mölndal stad. På mässan är det nu yrken inom flera olika branscher och verksamheter som presenteras. 2018 var det 28 stycken utställande företag på mässan, för mässan 2019 blir det 60 stycken utställare.

Varför Framtid Mölndal?

Syftet med Framtid Mölndal är att nå ut till alla som står i en situation att välja nya vägar i sitt yrkesliv. Elever i årskurs 8 får en inblick i olika yrken och de vuxna som redan har arbeten eller som studerar kan få chansen att inspireras till att ta ett nytt steg i arbetslivet. Genom Framtid Mölndal kan alla medborgare i vår region uppmärksammas på nya möjligheter i det livslånga lärandet.

När kan du besöka mässan?

Under förmiddagen kommer mässan vara dedikerad till alla Mölndals stads elevre från årskurs 8 samt elever från årskurs 8 i från Härryda kommun. Eleverna kommer tillsammans med sin SYV jobba med ett utbildningsmaterial som handlar om yrken och framtid.

Från klockan 14.00 är mässan öppen för allmänheten, då kommer även Krokslättsgymnasiets elever, studerande från vuxenutbildningarna på Campus Mölndal samt arbetssökande från arbetsförmedlingen ha möjlighet att besöka mässan.

Glöm inte kryssa i att du kommer på vårt Facebook-evenemang och bjuda in dina vänner och bekanta.

Har du frågor eller vill ha mer information om Framtid Mölndal?

Använd kontaktformuläret nedan så återkopplar vi till dig så snart som möjligt.

Du kanske också vill läsa om...

Save the date

När 9 April 2019
Tid 08.30-19.00
Öppet för allmänheten efter kl. 14.00
Var Åbymässan, Åbyvägen 2, 431 22 Mölndal

Framtid Mölndal är en kostnadsfri mässa både för utställare och besökare.

Välkommen!

image/svg+xml symboler

Anmäl dig på Facebook!

Planerar du att besöka Framtid Mölndal? Du får jättegärna anmäla dig via vårt evenemang på Facebook. Bjud gärna in dina vänner och bekanta också. Vi ses!

Till evenemanget »

Dela på:

Senast uppdaterad 2019-08-13 11.32

84%

FÅR JOBB EFTER
VO-EXAMEN

81%

AV SFI-ELEVERNA REKOMMENDERAR OSS

100%

BEHÖRIGA
LÄRARE