Distansstudier innebär att du studerar självständigt enligt en planering som du får av din skola. För att se vår kurskatalog klickar du på länken ovan.

 

Under din utbildning har du kontakt med lärare via en webbaserad lärplattform och eventuellt telefon. Det är därför viktigt att du har god studie- och datorvana.


Eftersom vi sett en ökad efterfrågan på distanskurser kommer det från och med januari 2023 finnas några kurser hos Campus Mölndal som erbjuds som distanskurs. Dessa kurser startar i januari, mars, augusti och oktober och kan läsas på 10 veckor (50% studietakt) eller 20 veckor (25% studietakt).


För att kunna erbjuda ett stort utbud av kurser har vi hjälp av Hermods där du kan läsa ett stort antal kurser via deras lärplattform Novo. Kursernas obligatoriska moment och prov sker alltid på plats hos Hermods i deras utbildningslokaler i Göteborg.

Ansökan

Du når vår webbansökan via Campus Mölndals kurskatalog. Där skapar du ett eget studerandekonto, bifogar betyg, ansöker och följer vad som händer med ansökan.

Studietakt

När du läser en distansutbildning hos Hermods kan du själv välja studietakt:


100% Heltidsstudier krävs minst 20 poäng per vecka under studieperioden.


75% Deltidsstudier kräver minst 15 poäng per vecka under studieperioden.


50% Deltidsstudier kräver minst 10 poäng per vecka under studieperioden.


25% Deltidsstudier kräver minst 5 poäng per vecka under studieperioden.


Behöver du hjälp att byta ut en eller flera kurser? Då kan du kontakta studie- och yrkesvägledningen.

Publicerad: 2022-05-30
Senast uppdaterad: 2023-08-15