Grundläggande utbildningar

Två elever tittar på en datorskärm i ett klassrum.

Vill du själv välja dina ämnen efter dina behov och förkunskaper? Har du en kortare utbildning än nio år?

Då är vår Grundläggande vuxenutbildning något för dig. Du kan även läsa på denna nivå om du vill läsa upp dina betyg inför gymnasiestudier eller har en utländsk utbildning som behöver kompletteras. Du kan även fortsätta dina studier i svenska som andraspråk.

Du väljer själv om du vill läsa en eller flera kurser och om du vill läsa på dagtid eller kvällstid. Grundläggande kurser ger dig behörighet för gymnasiestudier och är ett steg på vägen mot ökad kompetens.

Du gör din ansökan i vår kurskatalog. Kom ihåg att vi har olika ansökningsperioder för olika kurser.

Dagkurser är till för dig som känner att du behöver mycket stöd och hjälp av din lärare. Du träffar din lärare i våra lokaler vid flera tillfällen i veckan för lektioner, gruppövningar och så vidare.

Denna form passar också för dig som kan lägga tid på dina studier och lektioner under dagtid. Utöver lektionerna får du räkna med att även studera en hel del på egen hand med egna uppgifter.

Svenska som andraspråk dagkurs

Är du intresserad av att läsa svenska som andraspråk dagkurs på Campus Mölndal? I filmen kan du se hur det fungerar.

 

Flexkurser är kurser som du delvis kan studera på distans. Men du är också välkommen att delta i gruppundervisning om du behöver hjälp.

Krav

För att läsa en flexkurs måste du ta eget ansvar för dina studier, ha god studieteknik och datorvana.

Kursintroduktion

Kursintroduktionen genomförs på Campus Mölndal. Det betyder att du måste vara på plats för att få information om innehåll, utformning och inloggningsuppgifter till skolans lärplattform. Om du är frånvarande kommer du att avregistreras från kursen.

Planering och handledning

I början av kursen gör du en planering tillsammans med din lärare. Du måste vara aktiv i kursen genom att följa denna planering.


Om du behöver stöd i dina studier erbjuder vi handledning. Säg till din lärare för att få handledning med dina studier.

Svenska som andraspråk flexkurs

Är du intresserad av att läsa svenska som andraspråk flexkurs på Campus Mölndal? I filmen kan du se hur det fungerar.

 

Distanskurser innebär att du studerar självständigt med hjälp av en planering du får från din webblärare. Du har kontakt med din webblärare via lärplattformen och telefon. Kurserna avslutas med prov på plats på Arena utbildning som hanterar våra distanskurser.

För att lyckas med distansstudier krävs att du har god studievana och datorvana. Du hittar mer information om distansstudier här:

På grundläggande nivå kan du läsa de flesta ämnen som ingår i den nioåriga grundskolan. Inom ämnena engelska, matematik och svenska som andraspråk kan du läsa delkurser.

En planering är viktig för att dina studier ska bli så bra som möjligt. Hos Campus Mölndal kan du träffa en studie- och yrkesvägledare. Här kan du diskutera vad du vill med dina studier och vilka kurser du behöver.

  • Vägledning & Kompetens Mölndal Brogatan 9, 431 30 Mölndal Telefontider Måndag - torsdag 11.00 - 12.00, Drop-in tisdag 14.0 - 16.30, Brogatan 9 031-315 10 14 VKM@molndal.se
Publicerad: 2022-05-30
Senast uppdaterad: 2022-08-09