Distansutbildning - Grundläggande nivå

Studier på distans för dig som vill läsa självständigt!

Distansstudier är till för dig med god studie- och datorvana.

  • Välj studietakt 25 %, 50 %, 75 % eller 100 %.
  • Du läser självständig och följer kursens delmoment utifrån den studietakt du valt.
  • Prov och obligatoriska moment, till exempel laborationer i kemi, görs på plats i Göteborg i Arenas utbildningslokaler.
  • Läser du en kurs där arbetsplatsförlagt lärande (APL) ingår, sker APL på heltid även om du läser med en lägre studietakt.

Är du inte folkbokförd i Mölndal?

Är du inte folkbokförd i Mölndal stad eller i en GR-kommun är det viktigt att du först kontaktar vuxenutbildningen i din hemkommun för att se om de kommer bevilja studier på annan ort.

Tänkt på följande när du söker kurser på distans

Du får inte börja en ny kurs om du har en pågående kurs. Det vill säga du läser en kurs i taget eller max två kurser samtidigt med samma start och slutdatum.

Du ansöker till de kurser du vill läsa via vår kurskatalog.

Du kan tidigast starta en kurs efter att fyra hela kalenderveckor har passerat. En kalendervecka är måndag-söndag, det spelar ingen roll vilken dag under vecka 1 som din ansökan inkommer. Om din ansökan är komplett kan du starta din kurs den femte veckan på måndag. Det betyder:

  • Vecka 1: Du skickar in din ansökan
  • Vecka 2-4: Vi handlägger din ansökan
  • Vecka 5: Du har din kursstart på måndagen

Om du blir antagen får du en kallelse till kursstart från Arena Utbildning senast sju dagar innan startdatum. I mejlet får du inloggningsuppgifter och information om hur kursen är upplagd.

Har du inte fått något mejl eller har frågor om kursen vänder du dig till Arena Utbildning.

Om du behöver studie-och yrkesvägledning för distansstudier kan du kontakta:

Vägledning Campus Mölndal
Göteborgsvägen 19
431 30 Mölndal
031-315 10 14
campus@molndal.se

Antagningsbesked

Antagningsbesked skickas till dig från Campus Mölndal när du blir antagen till en kurs. Antagningsbesked utgår från din ansökan som du har gjort i kurskatalogen för Campus Mölndal.

Kallelse till kurs

Kallelse skickas till dig från Arena Utbildning. Här kommer du att få information om kursstart, kursupplägget och information om studier online. Du får även information om vad som gäller vid sjukdom och vård av sjukt barn för dig med och utan CSN.

  • När du fått ditt antagningsbesked om distansstudier är din skola Arena Utbildning. Om du inte fått din kallelse från Arena en vecka innan kursstart kontaktar du dem.
  • Under dina studier kontaktar du Arena Utbildning för svar på alla frågor kring dina distansstudier.

Arena Utbildnings elev och kundsupport.

JOBB DIREKT

Det bästa med Campus Mölndal är att kunna läsa en yrkesutbildning på heltid en kort period och sedan är man färdig och kan börja arbeta direkt.

Linda Sundstedt

Dela på:

Senast uppdaterad