Grundläggande kurser

Vill du läsa en eller flera kurser? Vill du själv välja när du ska studera?

Då är grundläggande kurser perfekta för dig. Hos Campus Mölndal väljer du själv om du vill läsa en eller flera kurser. Du kan även läsa på dagtid eller kvällstid. Grundläggande kurser ger dig behörighet för gymnasiestudier och är ett steg på vägen mot ökad kompetens.

Du gör din ansökan i vår kurskatalog. Kom ihåg att vi har olika ansökningsperioder för olika kurser.

Längre ned hittar du en länk som visar vårt aktuella kursutbudet. Där hittar du också information om vilka förkunskaper du behöver för att läsa en viss kurs. Finns inte en kurs du vill läsa hos oss på Campus Mölndal? Då har du rätt till att läsa kursen i en annan kommun.

På grundläggande nivå kan du läsa de flesta ämnen som ingår i den nioåriga grundskolan. Inom ämnena engelska, matematik och svenska som andraspråk kan du läsa delkurser.

En planering är viktig för att dina studier ska bli så bra som möjligt. Hos Campus Mölndal kan du träffa en studie- och yrkesvägledare. Här kan du diskutera vad du vill med dina studier och vilka kurser du behöver. Du kan kontakta studie- och yrkesvägledningen via länken nedan.

Dagkurser är till för dig som känner att du behöver mycket stöd och hjälp av din lärare. Du träffar din lärare i våra lokaler vid flera tillfällen i veckan för lektioner, gruppövningar och så vidare. Denna form passar också för dig som kan lägga tid på dina studier under dagtid. Utöver lektionerna får du räkna med att även studera en hel del på egen hand med egna uppgifter.

Flexkurser är kurser som du delvis kan studera på distans. Men du är också välkommen att delta i gruppundervisning om du behöver hjälp.

Krav

För att läsa en flexkurs måste du ta eget ansvar för dina studier, ha god studieteknik och datorvana.

Kursintroduktion

Vid introduktionen för kursen får du information om innehåll och utformning. Du får också inloggningsuppgifter till skolans lärplattform. Det är obligatorisk närvaro vid introduktionen av en flexkurs vilket betyder att du måste vara på plats. Om du är frånvarande kommer du att avregistreras från kursen.

Planering och handledning

I början av kursen gör du en planering tillsammans med din lärare. Du måste vara aktiv i kursen genom att följa denna planering. Om du behöver stöd i dina studier erbjuder vi handledning.

Distanskurser innebär att du studerar självständigt med hjälp av en planering du får från din webblärare. Du har kontakt med din webblärare via lärplattformen och telefon. Kurserna avslutas med prov på plats på Arena utbildning.

För att lyckas med distansstudier krävs att du har god studievana och datorvana. Du hittar mer information om distansstudier här:

Dela på:

Senast uppdaterad