Distansutbildning - Gymnasial nivå

Vill du styra över dina studier och inte vara bunden till en ort eller ett klassrum? Då är distansutbildning rätt val för dig.

Distansutbildning ger dig möjligheten att själv styra över dina studier och när och var du studerar. Du läser dina kurser självständigt och använder dig av en pedagogisk lärplattform via webben. Därför rekommenderar vi att du har god studie- och datorvana.

Du ansöker till de kurser du vill läsa via vår kurskatalog.

Innan du gör en ansökan är det viktigt att du läser igenom instruktionerna för hur du ansöker och hur du väljer studietakt. Du hittar instruktionerna i länken nedan.

Du kan tidigast starta en kurs efter att fyra hela kalenderveckor har passerat. En kalendervecka är måndag-söndag, det spelar ingen roll vilken dag under vecka 1 som din ansökan inkommer. Om din ansökan är komplett kan du starta din kurs den femte veckan på måndag. Det betyder:

  • Vecka 1: Du skickar in din ansökan
  • Vecka 2-4: Vi handlägger din ansökan
  • Vecka 5: Du har din kursstart på måndagen

Om du blir antagen får du en kallelse till kursstart från Arena Utbildning senast sju dagar innan startdatum. I mejlet får du inloggningsuppgifter och information om hur kursen är upplagd.

Har du inte fått något mejl eller har frågor om kursen vänder du dig till Arena Utbildning.

Telefonnummer: 010 – 788 00 39 (vardagar 09.00-12.00 / 13.00-15.00)

Din slutexamination sker i Arena Utbildnings lokaler. I vissa kurser ingår även obligatoriska moment som kräver din närvaro.

Vid prov på annan ort eller utomlands ligger ansvar på dig som elev att organisera provtillfället. Detta sker i överenskommelse med lärare på Arena Utbildning och rektorn på Campus Mölndal. Prov på annan ort kan till exempel ske på en ambassad, annan skola, eller annan myndighet.

Vill du ha mer information eller vill du boka ett möte? Kontakta studie- och yrkesvägledningen.

Vägledning Campus Mölndal
Göteborgsvägen 19
431 30 Mölndal
031-315 10 14
campus@molndal.se

Behöver du kontakta Arena Utbildning?

Telefonnummer: 010 – 788 00 39 (vardagar 09.00-12.00 / 13.00-15.00)

JOBB DIREKT

Det bästa med Campus Mölndal är att kunna läsa en yrkesutbildning på heltid en kort period och sedan är man färdig och kan börja arbeta direkt.

Linda Sundstedt

Dela på:

Senast uppdaterad