Gymnasiala kurser

Är du intresserad av att läsa en helt ny kurs? Eller vill du komplettera dina betyg?

Hos den gymnasiala vuxenutbildningen på Campus Mölndal kan du läsa en eller flera kurser. Du kan läsa kurser på dagtid, kvällstid, distans eller med ett flexibelt upplägg.

Du gör din ansökan i vår kurskatalogen. Kom ihåg att vi har olika ansökningsperioder för olika kurser.

Är du intresserad av en längre utbildning? Campus Mölndal erbjuder även hela yrkesutbildningar på gymnasial nivå. Du hittar vårt utbud via länken nedan.

Längre ned hittar du en länk som visar vårt aktuella kursutbudet hos Campus Mölndal. Kom ihåg att vi har olika ansökningsperioder.

Nedan ser du några exempel på ämnen i vårt utbud:

  • Engelska
  • Historia
  • Matematik
  • Naturkunskap
  • Psykologi
  • Religion
  • Svenska
  • Svenska som andraspråk
  • Samhällskunskap

Dagkurser är till för dig som känner att du behöver mycket stöd och hjälp av din lärare. Du träffar din lärare i våra lokaler vid flera tillfällen i veckan för lektioner, gruppövningar och så vidare. Denna form passar också för dig som kan lägga tid på dina studier under dagtid. Utöver lektionerna får du räkna med att även studera en hel del på egen hand med egna uppgifter.

Flexkurser är kurser som du delvis kan studera på distans. Men du är också välkommen att delta i gruppundervisning om du behöver hjälp.

Krav

För att läsa en flexkurs måste du ta eget ansvar för dina studier, ha god studieteknik och datorvana.

Kursintroduktion

Vid introduktionen för kursen får du information om innehåll och utformning. Du får också inloggningsuppgifter till skolans lärplattform. Det är obligatorisk närvaro vid introduktionen av en flexkurs vilket betyder att du måste vara på plats. Om du är frånvarande kommer du att avregistreras från kursen.

Planering och handledning

I början av kursen gör du en planering tillsammans med din lärare. Du måste vara aktiv i kursen genom att följa denna planering. Om du behöver stöd i dina studier erbjuder vi handledning.

Distanskurser innebär att du studerar självständigt med hjälp av en planering du får från din webblärare. Du har kontakt med din webblärare via lärplattformen och telefon. Kurserna avslutas med prov på plats på Arena utbildning.

För att lyckas med distansstudier krävs att du har god studievana och datorvana. Du hittar mer information om distansstudier här:

Gymnasiearbetet ersätts av komvuxarbete den 1 juli 2021

I alla gymnasieexamen ingår ett gymnasiearbete på 100 poäng. Detta är en uppgift som är tänkt att vara ett kvitto på att du som elev är förberedd för högskolestudier eller för att arbeta inom ett visst yrkesområde. För att reglerna för gymnasieexamen inom Komvux ska bli mer flexibla kommer ett komvuxarbete ersätta gymnasiearbetet för Komvux.

Förändringarna sker den 1 juli 2021 och efter detta kan du som elev endast få betyg i kursen Komvuxarbete. Du kan göra din planering mot gymnasieexamen tillsammans med en studie- och yrkesvägledare. Här ser du hur du kan nå våra studie- och yrkesvägledare:

BRA STRUKTUR

Campus Mölndal har ett bra kursutbud och en bra struktur för undervisningen. Lärarna är så hjälpsamma och bra på att skapa personliga relationer med eleverna. Det blir bra personkemi.

Andreas Bauer

Dela på:

Senast uppdaterad